fbpx

Új Krampe pótkocsiszéria debütált az Agritechnicán

Írta: Farkas Imre - 2023 november 27.

A Krampe, az Agritechnicán mutatta be új ProBody pótkocsisorozatának első tagját, a közel 16 tonna teherbírású ProBody760-ast.

Az új ProBody széria 300 x 150 mm keresztmetszetű acél zártszelvényből készült alvázra támaszkodik, amelyhez alacsony függesztési helyzetű, állítható magasságú vonórúd került alkalmazásra, K80 gömbfejes csatlakozóval és hidraulikus támasztólábbal. A 34,3/40 m3 raktérkapacitású, billenőteknős felépítmény oldalfala és padlólemeze 4 mm vastag, S355 minőségű acéllemezből, egyben van kiképezve, 100 x 80 mm keresztmetszetű zárszelvény-elemekből készült vázkeretbe ágyazva. A felépítmény mellső falába egy 72 x 47 cm méretű rácsozott kémlelőablak került kiképzésre.

Krampe ProBody pótkocsi
A Krampe, az Agritechnicán mutatta be új ProBody pótkocsisorozatának első tagját, a közel 16 tonna teherbírású ProBody760-ast.

A hidraulikusan nyíló hátsó raktérajtó automata oldalsó présrendszerrel, reteszelőhorgokkal, reteszelő blokkszeleprendszerrel terhelésbiztonsági szeleppel van felszerelve. A pótkocsi tandem tengely felfüggesztése parabolalaprugós lengéscsillapítású. Az új széria első tagja, a ProBody 760 megengedett legnagyobb össztömege 24 tonna, melyben az alapkivitelű pótkocsi 8100 kg saját tömeggel bír. A maximum vontatási sebessége 40 km/h és felárért számtalan kiegészítővel ruházza fel a gyártó az új pótkocsisorozatot.