fbpx

TopFlow vákuumtechnológia a teljesítmény fokozására

Írta: Farkas Imre - 2024 március 13.

Annak érdekében, hogy az évtizedek óta kipróbált vákuumtechnológiát jövőbeni megnövekedett követelményekhez igazítsák, a Kotte most az új TopFlow berendezést kínálja a vákuumos hígtrágya tartálykocsikhoz.

Az új kábelelvezetés elősegíti a jobb hozzáférhetőséget a telepített technológia egyszerűbb karbantartása során. A hígtrágya és az elosztási technológia minden összetevője most még könnyebben hozzáférhető. A vákuum TopFlow technológia külső csövei alapkivitelben NW150 kivitelben készülnek. A nagy teljesítményhez opcionálisan választható a nyomóvezeték NW200-as változata. Az áramlásra optimalizált belső csővezeték mindig NW200-as kivitelben készül, így biztosítja az eltömődésmentes működést. A hígtrágya beszívásával a tartály legalsó pontján lévő szivattyús aknával szinte teljes kiürítés biztosított.

Kotte TopFlow
Az új kábelelvezetés elősegíti a jobb hozzáférhetőséget a telepített technológia egyszerűbb karbantartása során – fotó: https://www.garant-kotte.de/

Még lejtőn is megbízhatóan üríthető a tartály az opcionális lejtőürítés segítségével, amely az NW200-ban is alapfelszereltség. Ez a funkció egyszerűen aktiválható a vezérlőterminálon keresztül.  A nagy munkaszélességű vagy nagy teljesítményű kijuttatási technikákhoz nyomásgyorsító is választható. Ez biztosítja a nagy kiosztási pontosságot és a hígtrágya állandó és erőteljes áramlását. A nyomóvezeték kialakításától függően NW150-es vagy NW200-as kivitelben is rendelhető, és így biztosítja a mellékelt kijuttatási technológia hatékony betáplálását. A nyomóvezetékben opcionálisan rendelkezésre áll egy áramlásmérő a kijuttatott hígtrágya dokumentálásához és ellenőrzéséhez. A kijuttatási mennyiséget a kezelő szabályozhatja egy opcionális csúszka segítségével.