fbpx

Köppl CRAWLER – lánctalpas traktor, veszélyes helyekre távírányítva

Írta: Farkas Imre - 2024 augusztus 29.

Munkabiztonság, rugalmasság, rövid beállítási idő kényelem – ezek voltak a fő célok a Köppl CRAWLER fejlesztésében.

A 23 LE teljesítményű, hidraulikus hajtású gép rendkívül kompakt, jól manőverezhető, és lejtőn történő munkavégzésre, valamint nehezen megközelíthető, illetve bejárható helyekre tervezték. Alapvetően olyan területekre ajánlják, amelyeknél a gépen történő személyes kezelés és irányítás magas baleseti kockázatú.

Az 585 kg-os CRAWLER magas lejtőjáró és teherjáró képessége lehetővé teszi, hogy akár 120 százalékos dőlésszögű meredek lejtőkön is megbirkózzon a rá kiszabott feladatokkal. A nagy hatótávolságú távirányító lehetővé teszi a CRAWLER kényelmes kezelését kísérő járműből vagy a munkaterület közelében, biztonságos helyen állva. A gép könnyen szállítható utánfutós rakfelületen és kezelése tiszta rálátást biztosít a munkaterületre.

A finoman szabályozható, erőteljes hidraulikus járószerkezethajtás, az elektronikusan felügyelt automatikus nyomkövetéssel biztosítja, hogy a gép pontosan egyvonalban haladjon a lejtőn. Az érzékelők folyamatosan mérik a kerék fordulatszámát, és továbbítják a vezérlőrendszernek. A menetsebesség a távirányítón maximum 6 km/h-ra állítható be.

A kerékmotorok elektronikus vezérlésűek és külön-külön hajtják, így biztosítva a teljes irányítást kanyarodáskor. A készülék minimális erőfeszítéssel, kényelmesen irányítható.

A menethajtástól független, robusztus közvetlen erőátvitel a 23,4 lóerős négyütemű benzinmotortól mechanikus kardántengelyen keresztül veszteségmentes 825, illetve 960 rpm fordulatszámot biztosít a munkaeszközök számára.

A munkaeszközök gyors cseréje és a további eredeti Köppl toldalékok rögzítése, rövid beállítási időt garantál sokféle alkalmazáshoz.

Forrás: https://www.koeppl.com/