fbpx

Kevés üzemórás 30 éves John Deere traktorok kalapács alatt

Írta: Farkas Imre - 2024 március 12.

Korábban többször beszámoltunk már arról, hogy Észak-Amerikában a youngtimer korú, kevés üzemórás traktorok brutális árakon találnak új gazdára. Most olyan aukciót tartanak március 28-án, Iowaban, amelyen ismét rekordot döntő kikiáltási áron kelhetnek el a kihirdetett példányok.

Észak-Amerikában bevett gyakorlat, hogy aukciókon, árveréseken értékesítik a használt gépeket. Ennek az értékesítési formának azon a kontinensen évtizedes hagyománya van. Korábban már beszámoltunk róla, hogy az egyik legismertebb aukciós portálon, olyan kikiáltási áron hirdettek meg egy népszerű szériába tartozó, 33 éves, néhány ezer üzemórás John Deere traktort, amelyre korábban még nem volt példa.

John Deere 4955 traktor
A típusnak itthon is nagy népszerűsége, így egy ilyen 3584 üzemórás 4955-ös tulajdonlása, sok rajongójának bearanyozná az életét – fotó: https://tractorzoom.com/

Most ismét egy olyan aukciót hirdettek meg, amelyen 9 darab, 2-4 ezer üzemórás, 1989-1992 között gyártott, 4055-ös sorozatba tartozó John Deere traktor kerül kalapács alá. Az aukciót március 28-án rendezik meg hol máshol, mint ismét Iowa államban (USA) Kingsleyben a Paulsen Auctions LLC. A traktorok egy gazdaság felszámolása miatt kerülnek kalapács alá és egyelőre még nem közölték a kikiáltási áraikat. Azonban ismerve mennyiért szoktak új gazdára találni az ilyen kevés üzemórás, megbízható, közkedvelt szériák, biztos újabb rekordok születnek majd.