fbpx

Közel negyven millió egy 33 éves John Deere traktorért

Írta: Farkas Imre - 2024 február 21.

Korábban többször beszámoltunk már arról, hogy Észak-Amerikában a youngtimer korú, kevés üzemórás traktorok brutális árakon találnak új gazdára. Most itt egy újabb, rekordot döntő kikiáltási áron hirdetett példány.

Észak-Amerikában aukciókon, árveréseken értékesítik a használt gépeket, ennek azon a kontinensen évtizedes hagyománya van. Most az egyik legismertebb aukciós portálon, ismét olyan kikiáltási áron hirdettek meg egy népszerű szériába tartozó, néhány ezer üzemórás John Deere traktort, amelyre korábban még nem volt példa.

A MachineryPete.com a térség leggyorsabban növekvő online használt mezőgazdasági gép piactere. A Greg Peterson által 1989-ben alapított Machinery Pete 2014-ben a Farm Journallal együttműködve, hatékony piacteret biztosít a használt mezőgazdasági gépek vásárlásához és eladásához.

John Deere 4455 traktor
Mintha egy nullüzemórás modell lenne, a 4192 munkaóra se látszik rajta.

A közösségi médiában most olyan áron kikiáltott John Deere 4455 traktort posztoltak, amely az állapotával és az árával is egyedülálló az eddigi aukciókhoz képest. Az 1991-ben gyártott erőgépben 4192 üzemóra van, de valószínű azt is úgy dolgozta végig, hogy a lehető legkevesebb nyomot hagyjon rajta. Aki a hirdetés képgalériájában feltöltött képeket végignézi, meggyőződhet erről, mert látszik, hogy az erőgép fényezve nem volt, maximum a motorháztető kapott egy polírozást. A hátsó hárompont függesztésének állapotán jól látható, hogy sosem kapcsoltak rá munkagépet, tehát a hidraulikus emelőrendszere sosem volt terhelve. Természetesen már teljesen új Firestone abroncsokat kapott, hiszen az eredeti gyári szerelésű, 33 éves gumiköpenyei már koruknál fogva sem lennének alkalmasak az üzembiztos munkára. A fülkebeltér szinte makulátlan, olyan mintha sosem ült volna benne még senki.

John Deere 4455 hátulról
A hárompont függesztésére sosem kapcsoltak munkagépek, kizárólag csak az alsó hasi húzójával vontattak

Az Iowa állambeli, Carrollban található erőgép kikiáltási ára 107 500 USD, ami a jelenlegi árfolyamon átszámolva 38 807 500 forint. Már önmagában ez is rekordösszegnek számít, de még nem tudjuk hol áll meg majd a licit vége és mennyi lesz az legnagyobb összeg, amelyért az árverésen új gazdára talál. Ha össze szeretnénk hasonlítani, ezt a kikiáltási árat az aukciós portálon egy néhány éves, pár száz üzemórás, hasonló teljesítményű és márkájú erőgéppel, akkor hamar kiderül, hogy azok árát megközelíti az ominózus 4455-ös modell kikiáltási ára.