fbpx

A fenntartható gazdálkodás – elektromos kishaszon Kínából

Írta: Barna Ferenc - 2022 január 25.

Robusztus konstrukció, kiváló vezetési tulajdonságok, megbízható elektromos motor és sokoldalú mezőgazdasági felhasználás jellemzi a kínai gyártású TIGER Cubs W2S kisméretű haszonjárművet.

TIGER Cubs W2S
Kétszemélyes, jó terepjáró képességű, kis rakterű és elektromos (Fotó: TIGER UTV)

Fő jellemzői

Tartós alváz, független összkerék-felfüggesztés, automatikus sebességváltó jellemzi a szögletes, mégis célszerűen kialakított gépet.

Jó stabilitás, kiváló terepi tulajdonságok, billenthető plató és alacsony üzemeltetési költségek teszik vonzóvá az agrárium egyes szereplőinek a munkagépet. Az 1560 kg össztömegű jármű 650 kg terhet képes szállítani.

A 7,5 kW-os elektromos motornak köszönhetően csendes működés, nulla kibocsátás és relatíve nagy távolság jellemzi a Tigert. Az elektromos motor közel 100% -os hatékonysággal bír, alacsonyabb üzemeltetési költségekkel rendelkezik. Nagy előnye, hogy nagy hidegben is probléma nélkül indul.

További jellemzők, adatok:

  • maximális sebesség – 40 km/h;
  • egy töltéssel megtehető távolság – 140 km (időjárás, teher és útviszony függvényében változhat);
  • első és hátsó független felfüggesztés (elől A típusú);
  • fékrendszer – elől és hátul is tárcsa, kétkörös, hidraulikus;
  • közlekedési szabályoknak megfelelő teljes világítási rendszer, ledes.

Tető, félajtók, első szélvédő alapfelszereltség. Első-, hátsó csörlő, hátsó szélvédő, zárt ajtó, zárt fülke, fűtés külön rendelhető.

A sokoldalú, kínai tigris (TIGER UTV)

Napjainkban inkább a kisebb mezőgazdasági munkákra készítenek elektromos meghajtású gépeket, de már a nagyok is gondolkodnak a megoldáson.

Forrás: TIGER UTV

Összeállította: Barna Ferenc