fbpx

Feldobok pár bálát és irány a marhák – gyorsan és egyszerűen

Írta: Barna Ferenc - 2022 január 25.

Könnyebben leküzdi egyenetlen terepet, mint a legtöbb közúti jármű; gyorsabb, mint egy tipikus traktor; egyszerűen karbantartható – a terepjáró képességgel bíró, kisméretű haszonjárművek egyre elterjedtebbek a gazdaságokban.

Hammerhead R-150
Kétszemélyes, jó terepjáró képességű, kis rakterű (Fotó: Hammerhead)

Nézzük meg, mint tud a Hammerhead R-150

Az hobby Off-Road járműveket gyártó cég egyetlen modellje, melyet a mezőgazdasági termelők jól kihasználhatnak. A kétszemélyes, jó terepjáró képességű, kis raktérrel rendelkező gép biztosítja a nagy telepeken az egyes munkaterületek közötti közlekedést, miközben munkaeszközöket, kisebb mennyiségű input anyagokat is vihetünk magunkkal.

Nagyobb birtok bejárására, a terület szemrevételezésre is megfelelő, akár a drónt és a kapcsolódó felszerelést is kényelmesen vihetjük, hogy digitálisan rögzítsük az aktuális állapotot.

Fő jellemzői

Könnyű teherbírású, kétkerék-meghajtású (hátsó kerekek) haszonjármű, amely ideális a gazdaság és a terület gyors bejárásához, a kisebb karbantartás-, javítási munkákhoz. Stílusos külsővel és tágas belsővel rendelkezik, könnyen tisztítható. Fekete, kék és piros színben kínálja a gyártó.

A járművet egy 9 LE-s, 149 köbcentis léghűtéses, 4 ütemű motor hajtja, automata sebváltóval van szerelve.

Porszórt, tömör, acél hídváz tartja az autóipari minőségű polipropilén műanyag borítású kasznit. Az első felfüggesztés A-karos, a hátsó felfüggesztés független, így biztosított a jó terepjáró képesség és a megfelelő rugózás egyben.

Alapfelszereltség:

  • keményműanyag tető;
  • hárompontos biztonsági öv;
  • digitális sebességmérő;
  • 12 V-os kiegészítő kimenet;
  • billenő plató;
  • visszapillantó tükör;
  • fényszórók, irányjelzők, hátsó lámpa.

Opcionális tartozék az első szélvédő.

További előny, hogy ezekhez a járművekhez többféle tartozék használhatók: kisméretű pótkocsik; szórók; kaszák… Ennél a modellnél ez nem jellemző.

Forrás: Hammerhead

Összeállította: Barna Ferenc