Az IVECO Daily harmadjára nyerte el a Van Fleet World év kisteherautója címét

Írta: Farkas Imre - 2022 április 12.

Az IVECO Daily 7 tonnás változata győztesen tér vissza a 2022-es brit Van Fleet World díjkiosztón, hiszen harmadjára kapja meg az Év Kisteherautója címet, ráadásul a második egymást követő évben.

Az ágazati szakértői bizottság döntése alapján az éves brit Van Fleet World díjak a haszongépjárművek piacának legjobbjait ünneplik. Ebben az évben a végre fizikailag is megtörtént az esemény, mégpedig Novotel London Westben tartott a rangos ceremóniával. Ez a harmadik alkalom, amikor az IVECO Daily győztes lett az Év Kisteherautója kategóriában: először 2019-ben, majd 2021-ben kapta meg a díjat.

Iveco Daily 4x4 megy a sárban
Az IVECO Daily 4X4 meghajtással – fotó: Iveco

„Az on-line, építőipari és szupermarketes szállítások növekedése miatt a tavalyi évben az IVECO Daily újjáéledhetett” – jegyezte meg a Van Fleet World szerkesztője, John Kendall. „A rendelkezésre álló sokféle karosszéria opció biztosítja a Daily folyamatos népszerűségét ebben a piaci szegmensben. Sokoldalú, könnyű vezetni, sok flotta kedvence, nem kis feladat überelni.”

Alessandro Massimino, az IVECO Tehergépjármű Üzletágának marketing és termékmenedzsment igazgatója így fogalmazott: „Megtiszteltetés és büszkeség számunkra, hogy az IVECO Daily már harmadjára nyerte el azt az elismerést. Ez az egyedülállóan sokoldalú sorozat a magas hasznos teher, a fantasztikus vezetési élmény, és a kifejezetten személyre szabott IVECO ON szolgáltatások folyamatosan gyarapodó köre miatt kiemelkedő, így a flottatulajdonosok és a cégvezetők hatékonyan és nyereségesen tudják működtetni vállalkozásukat. Az alternatív erőátviteli rendszerek növekvő tárházával referenciát nyújt a fenntartható kis haszongépjárművek tekintetében. Az IVECO Daily komplett szállítási megoldás, és tökéletes partner bármilyen feladatot ellátó üzemeltető számára.”

Iveco Daily 4x4
Az IVECO Daily 4X4 meghajtású változatai – fotó: Iveco

A 3,5 tonnától az osztályában kivételes 7,2 tonnáig terjedő összsúllyal az IVECO Daily piaci szegmensében a legrugalmasabb haszongépjármű-sorozatot kínálja. Kapható egy- és két üléssoros, alvázas, vezetőfülkés, motorházas vagy minibusz változatban, egyszeres vagy iker hátsókerék vagy 4X4 meghajtással, többféle tengelytávolság mellett. Az IVECO Daily kész minden feladatra, hiszen ellenálló létravázas alváza akár 4,9 tonna hasznos terhet is elbír vezetőfülkés alváz esetén, és – kategóriájában vezetőként – 19.6 m3 raktérrel rendelkezik furgon kivitelben, miközben fennmarad a személygépkocsi vezetéséhez hasonló pozíció, maximális láthatóság és kiváló manőverezhetőség mellett.

A 2022-re felfrissített IVECO korszerűsített és hatékony Euro 6e és VI-E diesel és sűrített földgáz (CNG) motorral, továbbfejlesztett 6 sebességes manuális vagy olajozottan működő 8 sebességes HI-MATIC automata váltóval működik. Az elektromos hajtás is visszaépül a sorozatba az új e-Daily ezévi később sorra kerülő debütálásakor. Ezenkívül új az elülső rács, az Amazon Alexa üzemű IVECO sofőrsegítő (Driver Pal), a piacon első memóriahabos ülés, és a piacon egyedülálló adaptív AIR-PRO légrugós felfüggesztés.

Forrás: https://etv-truck.hu/