fbpx

Pöttinger VITASEM: Bevált technológia új részletekkel

Írta: Farkas Imre - 2024 április 03.

Mechanikus, praktikus és megbízható – a legjobb módja annak, hogy jellemezzük a Pöttinger VITASEM mechanikus vetőgépek legújabb generációját.

Annak érdekében, hogy a legjobb magkelést biztosítsák minden üzemmérethez, a VITASEM vetőgépek 2,5 és 4,0 méter közötti munkaszélességben állnak rendelkezésre, és különféle magágyelőkészítő gépekkel párosíthatók. A különféle terület-specifikus munkakörülményeket a felszerelési lehetőségek széles skálája fedi le.

Pöttinger Vitasem
A VITASEM vetőgépek 2,5 és 4,0 méter közötti munkaszélességben, különféle magágyelőkészítő gépekkel párosíthatók.

A jól bevált, sokoldalú csoroszlyarendszerek optimális vetőnyílást biztosítanak a tökéletes maglehelyezéshez szinte minden üzemi körülmény között. A precíz multi-adagolórendszer mechanikus meghajtású (opcionálisan elektromos hajtás is rendelhető), és sokféle vetőmag egyenletes adagolását biztosítja.

Pöttinger Vitasem
A széles feltöltőnyílás úgy van méretezve, hogy könnyen megtölthető legyen a tartály, nagy big-bag zsákokból

Az továbbfejlesztés fő célja a teljesítmény és a könnyű használat javítása volt. Az új generációs modellek tartályai akár 25 százalékkal nagyobbak, így a vetőmag kapacitása magasabb, különösen a nagy szemű, illetve kis tömegű vetőmagok esetében. Ez növeli a töltési intervallumokat és még nagyobb teljesítményt biztosít.

Biztonságos töltés

A széles feltöltőnyílás úgy van méretezve, hogy könnyen megtölthető legyen a tartály, nagy big-bag zsákokból vagy homlokrakodó kanalakból. A zsákok széles alátámasztása megkönnyíti a kézi megtöltést. A széles platform ergonomikus és biztonságos munkakörnyezetet biztosít.

Maximális kényelem

A tartályra szerelt világítás a gépen lévő reflektorokkal kombinálva is elérhető, hogy megkönnyítse és biztonságosabbá tegye az éjszakai munkát.

Pöttinger Vitasem
A tartályra szerelt világítás a gépen lévő reflektorokkal kombinálva megkönnyíti és biztonságosabbá tegye az éjszakai munkát

A továbbfejlesztett kalibrációs folyamat új mércét állít fel a kezelési kényelem terén. Garantált a tökéletes eloszlás a teljes munkaszélességben, mert a felfogó tálcák oldalról is megtekinthetők, így azonnal észlelhetők a kalibrálási hibák. A két részből álló gyűjtő tálcákat a Pöttinger oldalra kihúzhatóan tervezte. A beállítási idő minimalizálása érdekében az összes beállítás és a kalibrálási folyamat kényelmesen elvégezhető a gép bal oldaláról.

A kalibrálás egyszerű

A kalibrálás alapkivitelben mechanikusan, egy kalibráló fogantyú elfordításával történik. A forgatások száma megjelenik a terminálon. Amikor elérte az utolsó öt fordulatot, hangjelzés hallható, amely figyelmezteti a kezelőt, hogy a kalibráció hamarosan véget ér. Opcióként elérhető, mechanikus adagolású vetőgépekre elektromos kalibráló rendszer is telepíthető. Ez olyan egyszerűvé teszi a használatát, mint az elektromos adagolóhajtású gépeknél, ahol a kalibrálási folyamat kényelmesen, egy gombnyomással elvégezhető.

Az opcionális TEGOSEM flexibilis elhelyezésű és magvezetésű tartály is elérhető, amely lehetővé teszi egy második komponens vetéssel egyidejű kijuttatását. Ez megbízhatóan van elhelyezve a vetőcsoroszlyák mögött. Opcionális nyomókerekek és szintezőfogak is felszerelhetők a vetőmag egyenletes befedésére.

Forrás: Pöttinger