fbpx

Európába jövőre érkezik az új, elektromos Isuzu D-Max BEV

Írta: Czékus Mihály - 2024 április 02.

Az április 7-én nyitó Bangkoki Autószalonon mutatkozik be az Isuzu első elektromos pick-upja, a D-Max BEV, amivel konkurenseit beelőzve lép be az elektromos hajtású terepjárók piacára.

A japán autógyártó, az Isuzu is szeletet követel magának az elektromos pick-up-ök piacának tortájából. Ennek szellemében fog bemutatkozni a március 27-én megnyíló Bangkok International Motor Show-t az Isuzu D-Max pick-up elektromos változata. Az egy tonnás hasznos teherbírású koncepciójármű összkerék-hajtással van felszerelve. A gyártó tervei szerint, a szériaváltozat első példányai a jövő évben érkeznek meg Európába. A jelenleg ismert információk alapján, elsőként a norvég piacot célozzák meg.

Isuzu D-Max BEV
Az első fotó a megújult külsejű, elektromos hajtású, Isuzu D-Max BEV-ről – fotó: Isuzu

Az Isuzu D-Max BEV a pick-up teherautók új korszakát képviseli, a D-Max legendás szívósságát az elektromos technológiával ötvözi. Az új járművel az Isuzu szeretné kifejezni az elkötelezettségét a szén-dioxid-semleges jövő megteremtése iránt.

A műszaki adatok tekintetében még csak néhány sarokszám ismert. A D-Max BEV maximális teljesítménye, két villanymotorja révén 176 LE, nyomatéka pedig 325 Nm. Az áramellátást 66,9 kWh-s akkumulátor biztosítja. Az Isuzu nem közölt még hatótávolságot a D-Max BEV-ről, de 3,5 tonnás vontatási kapacitást vetített előre.