fbpx

Az Exel Industries a gépek iránti kereslet növekedésről számol be

Írta: Farkas Imre - 2022 szeptember 30.

A Hardi, Agrifac, Berthoud és Holmer márkákat magában foglaló Exel Industries Group 272,6 millió eurós árbevételről számolt be a 2021-2022-es pénzügyi év harmadik negyedévében.

A 9,4%-os növekedést jelentő 2021–2022-es pénzügyi év harmadik negyedévében elért 272,6 millió eurós bevétel a devizaárfolyamok (főleg az USA-dollár) és a peremváltozások miatt következett be. Összehasonlító alapon és változatlan árfolyamon számolva a Csoport 0,6%-os emelkedést mutat, annak ellenére, hogy a különféle tevékenységeiben – különösen a mezőgazdasági permetezők és a répabetakarítók gyártása területén – továbbra is fennállnak az ellátási nehézségek.

A mezőgazdasági permetezők gyártása, értékesítése 133 millió euró volt amely, 19,2 millió € (+16,8%) növekedés. Az elektronikai alkatrészekből azonban továbbra is nagy a hiány, ami jelentős késéseket okoz a szállításban és rontja a gyár termelékenységét. Ausztráliában az eladások továbbra is magas szinten maradnak.

Hardi Rubicon permetező
A permetezők gyártása és értékesítése  16,8 %-ot nőtt

A répabetakarítógépek területén elért 21,9 millió €-s forgalom, 8,7 millió eurós csökkenés (-28,4%). Két jó negyedév után az alkatrész- és alkatrészhiány, valamint a COVID fellendülése késleltette a termelést ebben a negyedévben. Ezeket a késéseket a negyedik negyedévben kell kompenzálni.

Az Exel Industries csoport új gép értékesítésének stabilnak kell lennie az év során, annak ellenére, hogy a termeléshez szükséges alkatrészellátás nehézségei és az Oroszországgal folytatott kereskedelem korlátozásai vannak.

„A csoport a harmadik negyedévben kamatoztatni tudta a közelmúltbeli felvásárlások előnyeit. A magas infláció arra késztette a csoportot, hogy felülvizsgálja árajánlatait. Az Exel Industries azonban továbbra is nagy volumenű megrendeléseket könyvel el, ami a következő hónapok tevékenységét támogatja” – mondta Yves Belegaud, a csoport vezérigazgatója.