fbpx

A permetező teljesítményének növelése

Írta: Barna Ferenc - 2021 május 21.

A SIMA innovációs versenyére a francia EVRARD a permetezés optimalizálását és hatékonyságát növelő technológiát vitt. Az R-ACTIV, a rásegítés révén, a permetezőegység gyors működtetését teszi lehetővé.

 

A fejlesztések az ágazat dinamizmusát szemléltetik

A SIMA Innovációs Díj seregszemléjét digitális formában szervezték meg 2021-ben. Ebben is, mint minden egyéb rendezvény kapcsán a Covid-19 miatti korlátozásoknak volt döntő szerepe. A virtuális tér már kezd megszokott lenni, így számos gyártó örömmel nevezte be innovációit a SIMA Innovation Awards e különleges kiadására.

 

Mezőgazdaság, permetező
Az R-ACTIV, a rásegítés révén, a permetezőegység gyors működtetését teszi lehetővé (Fotó: EVRARD)

 

Működési jellemzők

Az EVRARD R-ACTIV a levegőrásegítés eredményeként gyors működtetést tesz lehetővé, ráadásul képes egyszerre vezérelni mindegyik funkciót.

Elektropneumatikus szelepei soros elrendezésűek, logikus sorrendben végzik el a kör tisztítását, kiöblítését. A funkcióváltás automatikus, a vezérlőszelep kapcsolóként működik, nem igényli a gépkezelő közvetlen beavatkozását. A szivattyú kimenetelénél levő pneumatikus szelep optimalizálja a szivattyú(k) teljesítményét.

A vezérlésért a CommandBox 7 terminál a felelős, amit vagy a permetezőn, vagy a traktorfülkében helyeznek el.

Az R-ACTIV meghajtása több módon történhet (TLT, a HARDI hidrohajtása, együtt vagy külön). Amennyiben kettő szivattyú működik, akkor lehetőség van az eddiginél sokkal gyorsabb feltöltésre, illetve függetleníteni azokat (például permetezés közben végzett tartályfeltöltést is végrehajtani).

 

Meteor R-Activ működés közben (Videó: HARDI –EVARS S.A.S)

 

Forrás: SIMA