fbpx

EIMA International: erős indulás

Írta: Fodor Mihály - 2024 január 04.

Alig három hét alatt a regisztrációk száma ezer fölé ugrott, és már 300 külföldi cég foglalta le helyét a rendezvényen. A kiállítók száma várhatóan tovább nő, és a teljes kiállítási központ teltházas lehet.

Lendületesen indul a 46. EIMA International, a 2024. november 6-10. között megrendezésre kerülő mezőgazdasági gépészeti kiállítás, amelynek szervezési szakasza tavaly november 30-án kezdődött a kiállító iparágak regisztrációjának megnyitásával. A FederUnacoma, az olasz gyártók szövetsége, amely a kiállítás közvetlen szervezője, jelezte, hogy mindössze három hét alatt több mint ezer regisztrációt hivatalossá tettek, ebből mintegy 700-at az olasz cégek, mintegy 300-at pedig a külföldi gyártók.

Ezzel a csatlakozási aránnyal – magyarázza a FederUnacoma rendezvényirodája – valószínűleg hamarosan sikerül elérni és meghaladni a 2022-es rendezvény 1530-as kiállítói számát, és lefedni a bolognai kiállítási központ 140 ezer nettó négyzetméterét. Jelzésértékű az a tény, hogy az EIMA Internationalon hagyományosan jelen lévő cégek visszaigazolásaival együtt számos új cégtől érkezett megkeresés, ami a bolognai rendezvény iránti növekvő érdeklődést mutatja.

EIMA
A tavalyi EIMA rekordszámú, 327 ezer látogatót ért el

Ezt az első foglalási fázist gondos munka követi majd a kiállítási területek elosztásán, termékágazatok szerinti bontásban – mondja a FederUnacoma Rendezvényiroda – azzal a céllal, hogy a résztvevő iparágakat a lehető legjobban elhelyezzék, és mindegyiküknek megfelelő láthatóságot biztosítsanak.

„Az a gyorsaság, amellyel a gyártók bejelentkeznek, a kiállítás iránti nagy bizalom jele – jegyzi meg Mariateresa Maschio, a FederUnacoma elnöke –, de ez azt is jelzi, hogy az agromechanikai világ nagyon nagy elvárásokat támaszt az EIMA-val szemben”.

„Felelősséggel tartozunk azért, hogy a legmagasabb szintű kiállítást nyújtsunk – mondja az elnök – mind a műszaki tartalom, mind a kulturális szempontok és a politikai reflexiók tekintetében, mivel ez a kiállítás a globális mezőgazdaság nagy kihívásaival foglalkozik, mindenekelőtt az élelmezésbiztonság és a környezeti fenntarthatóság kérdéseivel”.

„Az EIMA International egy olyan esemény, amely nagy vonzerővel bír a gazdasági szereplők, a mezőgazdasági vállalkozók és a mezőgazdasági gépesítéssel foglalkozó szakemberek számára a világ minden tájáról – magyarázza Simona Rapastella, a FederUnacoma főigazgatója –, de ez az a hely is, ahol az ágazat fejlesztési stratégiái körvonalazódnak, és ahol megismerhetjük a mezőgazdaság új modelljeit és azokat az átalakulásokat, amelyeket a robotika, a fejlett elektronika és a mesterséges intelligencia hoz a földek művelésében”.

„Ez a kiállítás, amely tavaly rekordszámú, 327 ezer látogatót ért el 151 országból, több mint 50 ezer gép-, berendezés- és alkatrészt kínálva, valamint több mint 150 műszaki, gazdasági és politikai témájú konferenciát és találkozót tartalmazó programmal – zárja a Rapastella – egy igazi „innovációs gyár” (ahogy az idei kiadásra választott kampány szlogenje is mondja), ahol a gyártóktól az egyetemekig, a mezőgazdasági cégektől a szakmai szervezetekig mindenki azon dolgozik, hogy a mezőgazdaságnak a lehető legjobb jövőt biztosítsa”.