fbpx

Jövőbeli stratégiák a növénytermesztés kihívásaira, a DLG szántóföldi napokon

Írta: Farkas Imre - 2022 június 28.

A jól ismert DLG Feldtage rendezvény kiemelt érdeklődés mellett zajlott június közepén a mannheimi Kirschgartshausen területén.

Az időjárás kegyeibe fogadta a rendezvényt, így a verőfényes napsütésben több mint 380 kiállító és 15.000 látogató érkezett a kétnapos vásárra. A népszerű szántóföldi kiállításra Európa-szerte gazdálkodók látogattak el, amelyhez a mezőgazdasági gépek és technológiai bemutatók, valamint a szántóföldi növényfajták számos parcella-bemutatója társul.

DLG napok
A verőfényes napsütésben több mint 380 kiállító és 15.000 látogató érkezett a kétnapos vásárra

A nemzetközi látogatók elsősorban Hollandiából, Ausztriából, Svájcból, Litvániából, Franciaországból, Lengyelországból és Csehországból érkeztek. Körülbelül 130 nemzetközi szakújságíró és agrárblogger is beszámolt a bemutatott innovációkról, amelyek a mezőgazdaság átalakulásának erős mozgatórugói. A „Növénytermesztésem. Az én jövőm.”, a DLG Field Days olyan előremutató fejlesztéseket kínált a gazdáknak a fajták, eljárások, technológiák és erőforrások terén, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy egyéni gazdálkodási stratégiákat dolgozzanak ki.

robot
A látogatók nagy érdeklődést mutattak a robotika témaköre iránt

A látogatók nagy érdeklődést mutattak az új vetőmagok és fajták, a növényvédelem, illetve a műtrágyázás, valamint a robotika témaköre iránt. A „Field Robot Event” nemcsak az alapkutatás jelenlegi állását tudta bemutatni, hanem a kiállítók nagyszámú gyakorlati robotot is először mutattak be. A gépbemutatókon a vegyi és mechanikus növényvédelmi technológiák álltak a középpontban

A DLG Szántóföldi Napokon bemutatott biogazdálkodással kapcsolatos információk nagy érdeklődést váltottak ki a látogatók körében – derül ki előzetes felmérésből. Szinte minden harmadik megkérdezett érdeklődött e kiállítási kínálat iránt.

Gépbemutató
A gépbemutatókon a vegyi és mechanikus növényvédelmi technológiai bemutatók álltak a középpontban

„A kiállítók és a látogatók rendkívül elégedettek voltak a DLG Field Days látogatásával” – összegzi dr. Reinhard Grandke, a DLG vezérigazgatója. „A 2022-es DLG Field Days minden eddiginél változatosabbnak bizonyultak. Ők jelentik a fontos információs platformot a jövő vállalatai számára” – mondja Dr. Grandke, a DLG vezérigazgatója. „A látogatók több mint fele fiatalabb gazdaságvezető volt. Itt a DLG Field Days-en a szántóföldi gazdálkodás stratégiáit és a gazdaságuk fejlesztésének megoldásait keresték.”

Fotó: https://www.dlg-feldtage.de/