fbpx

Sikeres volt az első FutureAg Expo Ausztráliában

Írta: Farkas Imre - 2024 május 21.

A FutureAg Expo 2024 szakvásár – amely a DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) és a Hannover Fairs Australia által közösen szervezett esemény – sikeresen zárult, 2000 nagyüzemi gazdálkodó vett részt rajta. A nemzetközi mezőgazdasági szektor kapujaként a DLG nemcsak szakmai know-how-jával ajándékozta meg a kiállítást, hanem aktiválta mezőgazdasági hálózatát is, lehetővé téve, hogy innovatív európai cégek csoportja látogassa meg a kiállítást, és fedezze fel az ausztrál piacot, amelybe farmlátogatásokat is beleértettek.

A Melbourne Royal Showgroundban megrendezett új eseményre április 17-19-én került sor, ahol az iparág vezetői, szakértői és gazdálkodói találkoztak, hogy felfedezzék a legújabb mezőgazdasági innovációkat Ausztráliából és a tengerentúlról.

A FutureAg kiállítást hivatalosan Hon Ros Spence parlamenti képviselő, viktoriánus mezőgazdasági miniszter nyitott meg, majd több mint 2000 mezőgazdasági szakember – többségük nagyüzemi gazdálkodó – vett részt az eseményen.

FutureAg kiállítás
A DLG piackutató kirándulás lehetővé tette a résztvevők számára, hogy közelről megtekinthessék a terepeket és a berendezéseket – fotó: https://www.dlg.org/

„Elégedettek vagyunk azzal, hogy az első FutureAg Expo Ausztráliában jelentős szerepet játszott abban, hogy a gazdálkodó szakembereket műszaki know-how-val támogassák gazdaságuk számára. Várjuk a következőt 2025-ben” – mondta Jens Kremer, a DLG International ügyvezető igazgatója.

Mike Nissen, a Hannoveri Vásár kereskedelmi igazgatója elmondta: „Az idei év volt az első lépés a nagy vízió felé, hogy mit lehet elérni a mezőgazdasági ágazat számára. A FutureAg Expo azért van itt, hogy foglalkozzon a gazdálkodók előtt álló nagy problémákkal, kihívásokkal és lehetőségekkel most, amelyek hatással lehetnek az üzleti sikerre az elkövetkező években.”

„Alig várjuk, hogy továbbra is bemutathassuk az innovációkat és erősíthessük az ötleteket olyan területeken, mint a technológiai integráció és alkalmazás, a fenntarthatóság, a munkaerőhiány, a politikai változások és következmények és még sok más.”

A több mint 100 márka bemutatásával a látogatók megtekinthették az innovatív gépek, technológiák és megoldások átfogó bemutatóját, amelyek célja a mezőgazdasági gyakorlatok és a hatékonyság javítása.

FutureAg kiállítás
A több mint 2000 mezőgazdasági szakember – többségük nagyüzemi gazdálkodó – vett részt az eseményen – fotó: https://www.dlg.org/

Az Agritechnica, a világ legnagyobb mezőgazdasági gépipari kiállításának szervezőiként a DLG közösen szervezte meg a FutureAg Expo powered by AGRITECHNICA műszaki program témáit és know-how-ját. Emellett a DLG piackutató kirándulást is szervezett, amely lehetőséget kínált az európai cégeknek és a mezőgazdasági szakembereknek az ausztrál mezőgazdasági piac vizsgálatára.

„Az AGRITECHNICA által működtetett FutureAg Expo Ausztráliában és a kapcsolódó DLG piackutató kirándulás mély betekintést nyújtott az ausztrál mezőgazdasági piacba. Büszkék vagyunk arra, hogy a DLG lehetővé tette számunkra, hogy részt vehessünk egy potenciálisan jövőorientált vásár premierjén ezen a piacon. Az esemény lehetővé tette számunkra, hogy fontos kapcsolatokat létesítsünk, és elmélyítsük az ausztrál mezőgazdasági ágazat igényeinek és trendjeinek megértését” – mondta Stefan Zellner, a b-plus mobile control GmbH üzletfejlesztési vezetője.

FutureAg kiállítás
Gyakorlati stratégiákat és megoldásokat kínálva a jelenlegi kihívások kezelésére és a haladás előmozdítására – fotó: https://www.dlg.org/

Mind az ingyenesen látogatható Expert Stage, mind a teltházas, kétnapos fizetős konferencia neves előadók és szakértők előadásainak adott otthont, akik értékes betekintést, illetve szakértelmet osztottak meg olyan kulcsfontosságú témákban, mint a fenntartható mezőgazdaság, energia, innovatív gépek, ellátási láncok, biobiztonság, agritech, intelligens farmok és emberi kapcsolat. Gyakorlati stratégiákat és megoldásokat kínáltak a jelenlegi kihívások kezelésére és a haladás előmozdítására.

A FutureAg Expo 2024 második évre visszatér a Melbourne Showgrounds-ba 2025. május 28-30.

Forrás: https://www.dlg.org/