fbpx

DLG Feldtage 2024 kiállítás – Új koncepcióval

Írta: Fodor Mihály - 2024 január 25.

A DLG Feldtage 2024 (magyarul: DLG szántóföldi napok) kiállítással a szervező DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) jelentős mértékben hozzájárul a mezőgazdaság és a mai élelmezési rendszer jövőjének alakításához, innovatív megoldásokat mutat be és hálózatépítést kínál. A gyakorlati szakembereket és szakembereket a Lippstadt melletti Erwitte-ben, a Soest Börde szívében található Estate Brockhofba hívják, hogy megtekinthessék a növénytermesztés, a növénynemesítés, a növényvédelem, a trágyázás-kezelés, a mezőgazdasági gépek és technológiák innovációit, valamint eszmét cserélhessenek a hasonlóan gondolkodó szakértőkkel.

A fenntarthatóság, a biológiai sokféleség megőrzése és az éghajlatvédelem egyensúlyának megteremtése a mezőgazdasági termelékenység elérése mellett az új technológiák átvételére fogékony elmét igényel. „A DLG Feldtage szántóföldi kiállítás a legfontosabb találkozóhelye azoknak a nemzetközi növénytermesztési szakembereknek, akik nem hagyják, hogy ezek a fejlesztések eluralkodjanak rajtuk, akik készek kipróbálni a nem hagyományos gazdálkodási módszereket, és akik hajlandóak megkérdőjelezni a hagyományos gondolkodást és gyakorlatot. A gondolkodás és cselekvés jegyében ezért friss ötletekkel hívjuk életre a DLG Feldtage 2024-et” – magyarázza az új koncepciót Andreas Steul, a DLG Feldtage projektvezetője.

DLG
A DLG Feldtage 2024 jelentős mértékben hozzájárul a mezőgazdaság és a mai élelmezési rendszer jövőjének alakításához

Új DLG Plaza: a hálózatépítés és a gyakorlati ismeretszerzés központja

A mezőgazdasági szakemberek jelenleg olyan innovatív megoldásokat keresnek, amelyek segítenek megfelelni a mezőgazdaság és a jövő élelmiszerrendszerének fejlesztésével kapcsolatos kihívásoknak. A DLG Feldtage-re már több mint 250 kiállító jelentkezett, hat hónappal a szántóföldi kiállítás kezdete előtt, így már most nagy az érdeklődés a cégek között a megoldások megosztása iránt. A DLG Feldtage társszervezői Észak-Rajna-Vesztfália tartomány Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Közlekedési Minisztériuma, a Raiffeisen Waren-Zentrale Rhein-Main AG (RWZ), Köln, és a Raiffeisen Waren GmbH, Kassel.

A DLG Feldtage kiállítási koncepciója és programja a „növénytermesztés a dobozon kívül” átfogó témában testesül meg, és újdonságokat kínál: A széleskörű szakmai program, amelyhez egy központi stand is tartozik, amely többek között a DLG kiterjedt mezőgazdasági munkáját mutatja be, az új DLG Plazában kap helyet. Eközben a „DLG színpad” panelbeszélgetéseknek ad otthont az értéklánccal kapcsolatos témákban, az elsődleges termeléstől a feldolgozáson és a kereskedelmen át a növényvédelem és a biogazdálkodás jövőjéig. A DLG Plazában vagy a szántóföldi kísérleti parcellákon a DLG Plaza külön fórumán az alternatív növényekről és a biológiai sokféleség támogatása mellett a termelékenység eléréséről szóló szakmai megbeszélések teszik teljessé a kínálatot. A DLG standján lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre és a továbbképzéssel kapcsolatos információk megszerzésére is. Június 12-én ünnepli premierjét a „DLG Crop Night”, egy élőzenével kísért kapcsolatépítő rendezvény.

A szakmai program a növénytermesztés kihívásaival, a biológiai sokféleséggel és az úttörő technológiákkal kapcsolatos kérdésekre összpontosít, és olyan szakértői megbeszéléseket is tartalmaz, mint az „Olaj- és fehérjenövények”, „Az időjárási kockázatok sikeres kezelése”, „Rugalmas mezőgazdasági rendszerek”, „Biogazdálkodás”, „Fotovoltaika a szántóföldön” és „Talajvédelem”.

A DLG Feldtage hagyományos részét képező gépbemutatók számos élő bemutatót kínálnak a gyomirtástól kezdve a gabonafélék és a kukorica esetében a sorközművelő kultivátorokkal és más mechanikai megoldásokkal végzett gyomirtáson, a sekély talajművelésen, a több tartályos vetőgépeken át a vetőmag és a műtrágya kombinált vetéséig, a kémiai növényvédelem innovatív technológiájáig, a csúcstechnológiájú ásványi műtrágyaszórókig és a szántóföldi rakodás és feltöltés technológiájáig.

A „FarmRobotix” platform premierje

A DLG Feldtage központi eseménye az új FarmRobotix platform bemutatása. A FarmRobotix egy nemzetközi platform, amely a mezőgazdasági szakembereknek átfogó áttekintést nyújt a robotika, a mesterséges intelligencia (AI), az automatizálás és a növénytermesztésben alkalmazott digitális megoldások legújabb fejlesztéseiről. A FarmRobotix platformot a DLG azért alkotta meg, hogy kielégítse a mezőgazdasági termelők, gyártók, start-up cégek és a mezőgazdasági robottechnológia beszállítóinak igényeit a mezőgazdasági robotika átfogó és gyakorlatias áttekintése iránt, amely segíti a mezőgazdasági üzemek döntéshozatalait, és lendületet ad a termékfejlesztéshez. A FarmRobotix a tudomány és a kutatás képviselőit, valamint a fejlesztőmérnököket, befektetőket és kockázati tőkebefektetőket is vonzza, akik hálózatépítés, know-how átadás és innovatív technológiák felfedezése céljából érkeznek, és elősegíti az üzleti hálózatépítést egy olyan feltörekvő iparágban, amely képes átalakítani a mezőgazdasági termelést. A DLG Feldtage rendezvényt követően a FarmRobotix továbbra is jelen lesz a DLG más vásárain és rendezvényein, mint például az EuroTier, az állattenyésztés vezető szakvására és az Agritechnica, a világ vezető mezőgazdasági gépkiállítása.

A kempingtől a glampingig

Az idei DLG Feldtage látogatói a kiállításon először közvetlenül a helyszínen állíthatnak fel sátrakat, ami várhatóan népszerű lesz a nemzetközi látogatók körében. Az erre a célra kialakított terület a legtöbb lehetőséget kínálja, beleértve a klasszikus sátorozás, a lakóautó vagy a luxus glamping kempingezést. A mezőgazdasági utazási partnerekkel együttműködve a látogatók többnapos utat foglalhatnak a DLG-Feldtage-re, és kihasználhatják a régió kiállító vállalatainak meglátogatását.

DLG Feldtage