fbpx

A „FarmRobotix” premierjét ünnepli júniusban a DLG

Írta: Fodor Mihály - 2024 január 19.

A DLG (Német Mezőgazdasági Társaság) az idei DLG Feldtage szántóföldi növénytermesztési kiállításon mutatja be új „FarmRobotix” koncepcióját. A rendezvényre 2024. június 11-13. között kerül megrendezésre a németországi Erwitte-ben. A FarmRobotix nemzetközi platformként átfogó áttekintést nyújt a mezőgazdasági szakembereknek a robotika, a mesterséges intelligencia (AI), az automatizálás és a növénytermesztésben alkalmazott digitális megoldások legújabb fejlesztéseiről.

A FarmRobotix platformot a DLG azért hozta létre, hogy a mezőgazdasági termelők, gyártók, start-up cégek és a mezőgazdasági robottechnológia beszállítóinak igényeit kielégítve átfogó és gyakorlatias áttekintést nyújtson a mezőgazdasági robotikáról, amely segíti a mezőgazdasági döntéshozatalban és lendületet ad a termékfejlesztéshez. A FarmRobotix a tudomány és a kutatás képviselőit, valamint a fejlesztőmérnököket, befektetőket és kockázati tőkéseket is vonzza, akik hálózatépítés, know-how átadás és innovatív technológiák felfedezése céljából jönnek, és elősegíti az üzleti hálózatépítést egy olyan feltörekvő iparágban, amely képes átalakítani a mezőgazdasági termelést.

Robot
A jövőben a FarmRobotix platform a DLG által szervezett nemzetközi vásárokon és rendezvényeken a látogatók számára fórumot kínál – fotó: https://www.dlg.org/en/

 A jövőben a FarmRobotix platform a DLG által szervezett nemzetközi vásárokon és rendezvényeken a látogatók számára fórumot kínál a know-how átadásához és a hálózatépítéshez. Az EuroTier, az állattenyésztés vezető szakvására és az Agritechnica, a világ vezető mezőgazdasági gépkiállítása csak két olyan esemény, amelyen a FarmRobotix megjelenik, bemutatva az innovatív technológiák alkalmazási lehetőségeit a mezőgazdaság minden területén.

A DLG Feldtage premierjén a Farmrobotix a kiállítást, a technikai programot és az élő technológiai bemutatókat kombinálja. A három kiállítási nap mindegyikén a farmrobotok egy külön erre a célra kialakított bemutatóterületen hajtanak végre feladatokat, gyakorlati betekintést nyújtva az autonóm mezőgazdasági járművek és a kapcsolódó berendezések működésébe. A kiállítási terület a mezőgazdasági alkalmazások automatizált és digitális megoldásait, valamint az érzékelő technológiákat mutatja be. Neves szakértők előadásaikban tájékoztatják a DLG Feldtage látogatóit a mesterséges intelligencia mezőgazdasági alkalmazásáról és a gépi tanulásról a hozamok növelése és a hatékony erőforrás-gazdálkodás érdekében. A robotika, az automatizálás és a mesterséges intelligencia különböző mezőgazdasági üzleti modellekbe történő integrálásáról szóló további szakértői előadások a gyakorlatban mutatják be a jövedelmezőséget. A FarmRobotix lehetőséget kínál a gazdálkodóknak, kutatóknak, ipari szakértőknek és technológiai szolgáltatóknak a tapasztalatok és a legjobb gyakorlatok cseréjére.

A FarmRobotix platformban való részvétel iránt érdeklődő vállalatok számára kiállítási stand foglalható a gépbemutatók és a fiatal diákoknak szóló nemzetközi Field Robots Event (egy gyakorlati mezőgazdasági robotverseny) mellett, amely olyan feladatokat tartalmaz, mint a gyomfelismerés és a navigáció.

DLG Feldtage – Helyszín a növénytermesztési szakemberek számára

A DLG Feldtage a növénytermesztési szakemberek kedvelt rendezvénye, amely idén a németországi Soester Börde régió szívében található Brockhof birtokon kerül megrendezésre. A DLG Feldtage 2024. június 11. és 13. között a olyan szakembereket céloz meg, akik innovatív megoldásokat keresnek a változó körülményekhez, például az új gazdasági és politikai követelményekhez és a fogyasztói igényekhez való nyereséges alkalmazkodáshoz.