fbpx

Brnóban is bemutatkozott a Wielton új trágyaszórója

Írta: Farkas Imre - 2024 május 22.

A lengyel Wielton Agro a tavalyi Agritechnica kiállításon mutatta be először az új, 12 tonna kapacitású Wielton PRC-1/RO univerzális szóróját. A brnói vásár alkalmával most új modellel bővült a széria, és bemutatták a 14 tonnás változatot is.

Az új Wielton PRC-1/RO szórógépcsaládnál a felépítményt fadeszka bővítéssel kínálják, amely könnyen cserélhető sérülés esetén. A szórószerkezetet hátulról fedő falak alsó részben nyitható hátsó szárnyai műtrágya vagy mész terítésénél hasznosak. A szórásszélesség akár 20 méter is lehet. A hátsó szóróadapter könnyen cserélhető – csak néhány csavart kell kicsavarni, hogy a vertikális rotoros adaptert vízszintes tengelyűre vagy nyitható hátsó falra cseréljük.

Wielton PRC-1/RO
Az idei brnói vásáron bemutatták a Wielton új PRC-1/RO trágyaszóró szériájának 14 tonnás változatát

Utóbbi lehetővé teszi, hogy a Wielton trágyaszórót nagy térfogatú pótkocsiként használjuk. A szóróadapterek jelenleg jó hírű külső beszállítóktól származnak. A szórógép 30 km/h szállítási sebességhez igazított ADR keréktengellyel és 650/75R32 méretű abroncsokkal rendelkezik, de más méretek is használhatók. Kétkörös pneumatikus fékekkel, automatikus fékerőkorrektorral (ALB) is fel van szerelve. Az eszköz szériagyártását idén, az első negyedévben kezdték meg.