fbpx

Elkészült a tízmilliomodik Deutz Motor

Írta: Farkas Imre - 2022 február 14.

A Deutz AG. tavaly év végén egy TCG 7.8 H2 hathengeres hidrogénmotor elkészültével ünnepelte tízmilliomodik motorjának gyártását.

1876-ban Nicolaus August Otto, aki megalapította a Deutz AG-t, Kölnben feltalálta a négyütemű motort. Ma a Deutz úttörő szerepet tölt be a zöld hajtásrendszerekben a terepjáró alkalmazásokban, és folyamatosan bővíti az alacsony, illetve nulla károsanyag-kibocsátású hajtások kínálatát.

„A tízmilliomodik motor mérföldkövet jelent hosszú és sikeres történelmünkben. Nagyon büszkék vagyunk erre az eredményre. Legyen szó dízelről, elektromosról vagy hidrogénről, minden nap újra feltaláljuk a motort. A világ legtisztább és leghatékonyabb motorjait készítjük ügyfeleink számára. Hiszen a párizsi klímacélokat csak közös munkával tudjuk elérni” – mondja Dr. Frank Hiller, a Deutz AG vezérigazgatója.

A 10 milliomodik Deutz motor
Ina Brandes, Észak-Rajna-Vesztfália tartomány közlekedési minisztere gratulál a 10 milliomodik Deutz motorhoz Dr. Frank Hillernek, a Deutz AG igazgatótanácsának elnökének – fotó: https://www.deutz.com/

A tiszta motorok hozzájárulnak a szén-dioxid-semleges mobilitáshoz

Ina Brandes, Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi állam közlekedési minisztere személyesen gratulált a Vállalatnak, hogy elérte a tízmillió motor mérföldkövét: „A Deutz AG több mint 150 éve gyárt motorokat technológiák, amelyek a világ szinte minden sarkában meghajtják a gépeket és járműveket. A Deutz alapítója, Nicolaus August Otto hagyományait őrzi és építi az alacsony károsanyag-kibocsátású hibrid, üzemanyagcellás, illetve e-fuel motorok fejlesztésével, gyártásával. A vállalat úttörő szellemisége, illetve mérnöki képességei most olyan innovációt valósit meg Kölnben, amely hozzájárul a jobb és tisztább mobilitáshoz. Gratulálok a tízmilliomodik motorjához, és minden jót kívánok a jövőben.”

Deutz Logó
Ma a DEUTZ úttörő szerepet tölt be a zöld hajtásrendszerekben a terepjáró alkalmazásokban – fotó: https://www.deutz.com/

A Deutz bővíti fenntartható hajtástechnológiáinak portfólióját

A kölni székhelyű vállalat technológiasemleges megközelítést választ, a fenntarthatóság maximális szem előtt tartása mellett. A Deutz tavaly augusztus közepén mutatta be első piacra kész hidrogénmotorját, és 2024-ben tervezi szériagyártását. A TCG 7.8 H2 kiegészíti a 2017-ben elindított villamosítási stratégiát. Ezen túlmenően a stratégiai partnerség az üzemanyagcellával gyártó Blue World Technologies-sel segíti a Deutz -t, hogy fokozza tevékenységét a szén-dioxid-semleges hajtásrendszerek terén. Szintén augusztusban a motorgyártó jóváhagyta az EU V. szakasznak – a legmagasabb EU károsanyag-kibocsátási szabványnak – megfelelő motorját az alternatív üzemanyagokkal való használatára.