fbpx

Virtuális tesztelés a gyorsabb fejlesztésért

Írta: Farkas Imre - 2022 április 20.

A mezőgazdasági gépeknek, berendezéseknek biztonságosan és hatékonyan kell működniük számos környezetben, ami bonyolulttá, költségessé és kihívást jelentő tesztelést tesz lehetővé. A virtuális tesztelés bevezetésével a CNH Industrial ésszerűsíti az egész folyamatot.

A változás szele

A mezőgazdasági szektor gyorsan fejlődik. A számítógépek teljesítménye exponenciálisan növekszik, és óriási mértékben megnőtt a rendelkezésre álló adatok mennyisége a talajtól, a terményen át az időjárási viszonyokig. A CNH Industrial felgyorsítja és fejleszti mind a termékfejlesztési, mind a gyártási folyamatokat a nagy teljesítményű számítógépes (HPC) szimuláció, illetve a számítógéppel segített tervezés (CAE) segítségével.

Út az autonómiához

A következő lépés már velünk van: a felügyelt autonómia, ahol a kezelő felügyeli a pilóta nélküli járművet. A CNH Industrial teljes autonómiát biztosít, ahol a mezőgazdasági gépek a feladatok széles skáláját képesek lesznek elvégezni teljes távfelügyelet mellett.

Ezeknek a járműveknek a valós körülmények közötti tesztelése költséges, időigényes, és szigorú biztonsági protokollokat igényel. A virtuális környezetben végzett teszteléssel a CNH Industrial felgyorsítja a tervezési folyamatot a teljes autonómia érdekében, miközben minimalizálja az üzembiztonsági kockázatokat.

A tesztelés biztonságosabb megközelítése

A CNH Industrial a termékfejlesztési folyamat során kiemelt figyelmet fordít a biztonságra. A vezető jólététől a jármű egyenetlen talajon való stabilitásáig mindent figyelembe kell venni, és mérsékelni kell a lehetséges veszélyeket.

Általában a termékfejlesztő csapat egy sor „fárasztópályás ütőtesztet” hajt végre a mezőgazdasági munkagépeken, amelyek figyelik a rezgéseket, elemzik a tervezés egyes elemeire ható erőket, és ellenőrzik a hidraulikus alkatrészek nyomását. Most azonban a különféle modellezési technikák és a fizikai komponensek kombinálásával a CNH Industrial olyan szimulációs környezetet hozott létre, amely tükrözi a szabványos tesztelést, létrehozva egy „digitális ikertestvért”. Ha erre a virtuális beállításra váltunk, a tervérvényesítés sokkal biztonságosabbá válik.

vezetőfülke
Az egyik terület, ahol a virtuális tesztelés különösen hatékony, a fülketervezés  https://www.cnhindustrial.com/

Virtuális tesztelés

Az egyik terület, ahol a virtuális tesztelés különösen hatékony, a fülketervezés, ahol a vezető kényelmét és biztonságát értékelik. A virtuális fülkék használatával a fejlesztők szorosan figyelemmel kísérhetik az olyan tényezőket, mint a vezető kényelme és a kezelőszervek elérhetősége. Míg hagyományos ergonómiai teszteléshez az embernek fizikailag be kellene volna ülnie a fülkébe, addig a virtuális rendszer minden tervezési tényezőt képes felmérni, akár olyat is, ami egy hagyományos tesztelési módszer esetén nem kerülne a figyelem középpontjába.

A virtuális tesztelés azt is lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy információcserében vegyenek részt a tervezési folyamat során. A virtuális fülkék segítségével megtekinthetik a megoldásokat, nyomon követhetik a tervezés fejlődését, és első kézből láthatják a terméktervezés fejlesztéseit.