fbpx

A New Holland bemutatja a New Holland Smart Farmot

Írta: Fodor Mihály - 2021 december 29.

 A New Holland Smart Farm Experience az olaszországi Bolognában található „Il Raccolto” farmon mutatja be a sikeres fenntartható gazdálkodást, a hozzá kapcsolódó flottakörnyezettel, energiafüggetlenséggel és körforgásos gazdasági modellel.

 

New Holland
A New Holland bemutatja a New Holland Smart Farmot

 

A New Holland Agriculture bejelentette az olaszországi Bolognában található „Il Raccolto” gazdasággal való partnerségét, amelynek célja a fenntartható gazdálkodási gyakorlatok bemutatása a körforgásos gazdasági modell és a hálózatba kapcsolt flottakörnyezet segítségével. Az Il Raccolto osztja a márka elképzelését a környezetileg és gazdaságilag fenntartható mezőgazdaságról, amely az innováción, a mezőgazdaság 4.0 technológiákon és az energiafüggetlenségen alapul. Ezzel a megállapodással az Il Raccolto lesz az első „New Holland Smart Farm”, amely a márka partnere, hogy bemutassa a Clean Energy Leader stratégiája által vezérelt fejlesztéseit, és demonstrálja az ebből eredő fejlett megoldásokat. Emellett a New Holland kutatásait is támogatni fogja a gazdaságban dolgozó gépek telematikai rendszerein keresztül gyűjtött agronómiai adatokkal.

Carlo Lambro, a New Holland márka elnöke kijelentette: „Az Il Raccolto gazdaság tökéletes partner ehhez a kezdeményezéshez: hűséges New Holland-ügyfeleink, akik nagy flottával rendelkeznek a mi gépeinkből, és hozzánk hasonlóan ők is üzleti megközelítésként tekintenek a fenntarthatóságra. Partnerségünk lehetővé teszi számunkra, hogy ügyfeleinknek és érdekelt feleinknek a sikeres fenntartható gazdálkodás teljes élményét nyújtsuk, energiafüggetlenséggel és körforgásos gazdasági modellel. A látogatók első kézből láthatják majd, hogyan valósítható meg mindez a New Holland berendezéseivel, ahol fejlett precíziós- (PLM) és telematikai megoldásaink egymással összekapcsolt gépek rendszerét hozzák létre. A „New Holland Smart Farm” egy tudásközpont lesz, ahol bemutatjuk berendezéseinket, képzéseket tartunk, és megosztjuk technológiai és agronómiai tudásunkat, azzal a céllal, hogy elterjesszük a fenntartható gazdálkodási gyakorlatokat.”

 

New Holland
Az Il Raccolto gazdaságban a New Holland be tudja mutatni a Mezőgazdaság 4.0-ra vonatkozó elképzeléseit

 

A fenntarthatóság mint üzleti megközelítés

Az Il Raccolto gazdaság tökéletesen bemutatja, hogy a megfelelő berendezésekkel és technológiákkal támogatott megfelelő megközelítéssel a fenntarthatóság kéz a kézben járhat a jövedelmezőséggel. A 2000 hektáros gazdaság szántóföldi és tejtermelő gazdaságot, valamint szőlőültetvényt foglal magába. Gabonát, búzát, takarmánynövényeket és vetőmagokat, valamint szőlőt termeszt. Tejet termel a Parmigiano Reggiano sajthoz és a Pignoletto borhoz – mindezt a DOP, DOC és IGP minősítés magas minőségi követelményeinek megfelelően.

Előremutató vállalkozás, amely nagymértékben fektet be az innovatív technológiákba. Több mint 80 New Holland gépből álló flottát üzemeltet, amely a márka legfejlettebb traktoraiból, kombájnjaiból, takarmánybetakarítóiból, teleszkópos rakodógépeiből, bálázóiból, könnyű építőipari eszközeiből és szőlőkombájnjaiból áll. Parag Garg, a CNH Industrial digitális vezérigazgatója elmondta: „Az Il Raccolto gazdaságban a New Holland be tudja mutatni a Mezőgazdaság 4.0-ra vonatkozó elképzeléseit, mivel a gazdaság flottájának számos gépe a MyPLM Connect telematikai rendszerrel van összekapcsolva. Az Il Raccolto gazdaság a New Hollanddal együttműködve a mezőgazdaság jövőjét tárja elénk.”

 

Energiafüggetlen gazdaság: körforgásos gazdasági megközelítés a szén-dioxid-semleges gazdálkodásért

Az Il Raccolto is osztja a New Holland elképzelését az alternatív energiaforrások szerepéről a mezőgazdaságban. Saját anaerob biogázüzemet működtet, és jelenleg biogázt állít elő a gazdaság mezőgazdasági hulladékából. Tervezi a biometán termelésének megkezdését, és azon dolgozik, hogy teljesen független legyen az energiaellátástól.

Ez lehetővé teszi a New Holland számára, hogy bemutassa az energiafüggetlen gazdaság modelljét, ahol az állati és élelmiszer-hulladékot, növényi maradványokat vagy speciális energianövényeket használnak fel biogáz előállítására. A biogázt a gazdaság energiaellátására használják, és üzemanyag minőségű biometánná finomítják, amely egy New Holland Methane Power Traktor meghajtására szolgál. A teljes folyamat melléktermékeit természetes trágyaként használják fel, és hozzájárulnak a talajminőség javításához. Ez a zárt körforgású körforgásos gazdasági megközelítés szén-dioxid-semleges, sőt szén-dioxid-negatív mezőgazdaságot eredményezhet.

 

New Holland
A biogázt a gazdaság energiaellátására használják, és üzemanyag minőségű biometánná finomítják, amely egy New Holland Methane Power Traktor meghajtására szolgál

 

A tudáscsere központja és a fenntartható gazdálkodás teljes körű megtapasztalása a gyakorlatban

Az Il Raccolto gazdaság a New Holland Smart Farmként többrétű szerepet tölt be: ez lesz a márka hivatalos bemutató gazdasága Olaszországban, és az európai képzési csapat bázisa. Rendezvényeknek ad otthont a márkakereskedők és az ügyfelek számára, hogy a fenntartható gazdálkodás teljes körű élményét élvezhessék a New Hollanddal a földeken. A New Holland munkatársaival folytatott tudáscsere központja is lesz, amelynek célja az ügyfélélmény javítása a mezőgazdaság 4.0 technológiák, a körforgásos gazdasági modell és a biometán mélyreható megértése révén.