fbpx

A New Holland egyedülálló hidastraktor koncepciót mutatott be

Írta: Farkas Imre - 2021 december 07.

A New Holland Agriculture bepillantást nyújt a jövőbe innovatív hidastraktor koncepciójával, amelyet kifejezetten úgy terveztek, hogy megfeleljen a prémium bortermelő régiókra jellemző szűk szőlőültetvények, mint például a Champagne, Médoc és Burgundia igényeinek.

Ezek a területeken a másfél méternél rövidebb sorokban, gyakran meredek lejtőkön, kis szőlőültetvényeken termesztett szőlőből kiváló minőségű, nagy értékű borokat állítanak elő. Ilyen körülmények között a szőlőt kézzel szedik, és a szőlőtermesztési munkák nagy részét a sorok felett haladó traktor végzi.

A hidastraktor koncepció fejlesztése érdekében a New Holland a Pininfarinával társult, új korszakot nyitva a legszűkebb szőlőültetvények számára. A Pininfarina futurisztikus dizájnt alkotott egy nagy komfortú, magas biztonságú fülke köré.

 

 

A gép elejének kialakítása a funkciót a stílussal ötvözi. A pezsgőfuvola formája ihlette – magas, felül széles, alul lefelé keskenyedő –, utalás a prémium bortermelőkre, mint fő vásárlói célcsoportra. Ez a forma a körbefutó üveggel együtt kivételes rálátást biztosít a kezelőnek a szőlőben. Az általános külső dizájn kiemelkedik a lendületes és dinamikus, autók által ihletett vonalakkal. A kitolt keret sportos megjelenést kölcsönöz. A vezetőfülke menetirányban dőlt formája növeli a jármű dinamizmusát.

 

New Holland
A Pininfarina futurisztikus dizájnt alkotott egy nagy komfortú, magas biztonságú fülke köré – fotó:
https://media.cnhindustrial.com/

 

A nagy ajtónak és a forgó ülésnek köszönhetően könnyen megközelíthető a belső tér, amely rendkívül kényelmes környezetet kínál. A fa használata hozzájárul a fényűző fülke érzethez, és visszautal a felhasználó tevékenységére, a boroshordók faanyagára.

Carlo Lambro, a New Holland márka elnöke elmondta: „Úttörő hidastraktor-koncepciónk bepillantást enged a jövőbe. Ez a New Holland a világ szőlőültetvényei terén szerzett sok évtizedes tapasztalatainak eredménye, kombinálva a legendás Pininfarina formatervező-műhely ihlette innovációval. Ez bizonyítja, hogy a New Holland folyamatosan arra törekszik, hogy új megoldásokat fejlesszen ki ügyfelei speciális igényeinek kielégítésére, és előrevetíti kiterjedt kínálatunk további bővítését a szélesebb körű iparágban.”