fbpx

Bemutatták a LaserWeeder gumihevederes változatát

Írta: Farkas Imre - 2024 április 17.

A Carbon Robotics bemutatta a Track LaserWeedert, a jól bevált LaserWeeder új modelljét, valamint két szoftverfejlesztést: téradat-intelligenciát a Carbon Ops Centerben és többnyelvű támogatást az iPad kezelő alkalmazásban.

Ezen fejlesztések beépítésével a Carbon Robotics nemcsak a különböző régiók gazdálkodóinak különféle igényeit elégíti ki, hanem hasznosítható mezőgazdasági adatokkal is ellátja őket, zökkenőmentesen igazodva a mezőgazdaság változó igényeihez.

„Izgatottan várjuk az új Track LaserWeeder egységet és a szoftverfrissítéseket, amelyek tovább javítják iparágvezető LaserWeederünk hatékonyságát és képességeit a termelők számára” – mondta Paul Mikesell, a Carbon Robotics vezérigazgatója és alapítója. „Ügyfeleink összesen több mint 50 000 órán keresztül gyomláltak lézeres gyomirtási technikával tavaly, több mint 100 különböző növényen. Jelentős megtakarítást érve el a gyomirtás költségeiben, továbbá komoly növekedésről számoltak be a terméshozamban és a minőségben.”

Track LaserWeeder
A Soucy és a GK Machine együttműködésével fejlesztett gumihevederes járószerkezet
– Fotó: Forrás: https://carbonrobotics.com/

A Track LaserWeeder egy egyedi gumihevederes járószerkezet rendszert kínál, amelyet a Soucy és a GK Machine együttműködésével fejlesztettek ki, a termesztőkkel együtt, hogy a LaserWeeder használhatóságát kiterjessze különféle talajtípusokra, beleértve a felázott talajt is. A LaserWeeder súlyának egyenlő elosztásával a lánctalpak minimálisra csökkentik a tömörítést, és lehetővé teszik a gép számára, hogy a kihívást jelentő szántóföldi körülmények ellenére a szezonban korábban tudjon bemenni a szántóföldre. Az első Track LaserWeederek 2024 márciusától kezdődően szállítják.

„Az egyedi pályák kiterjesztik a LaserWeeder sokoldalúságát és rugalmasságát, és több régió és gazdaság számára nyitják meg a lézeres gyomlálást, eltérő talajtípusokkal” – mondta John Mey, a Carbon Robotics termékért felelős alelnöke. „A talajnyomás 6,5 psi-re való növelésével és a 64” és 90 közötti sortávolság támogatásával a sárrégiók termesztői most a LaserWeeder segítségével végezhetik el a 75 fős kézi gyomirtó csapat munkáját, alternatívát kínálhatnak a gyomirtó szerek helyett, és megszerezhetik a termelést. előnyökkel jár, ha nem bomlik a talaj.”

A Carbon Robotics bemutatta a LaserWeeder összes ügyfele számára elérhető, vizualizált térbeli adatokat is. Ez az innovatív ajánlat lehetővé teszi a termelők számára, hogy a Carbon Ops Center segítségével hozzáférjenek a szántóföldi, termény- és gyommutatókhoz, beleértve az állományok számát, sűrűségét, típusát, átlagos méretét és eloszlását. Ezek az adatok lehetővé teszik a termelők számára, hogy azonosítsák és kezeljék azokat a területeket, ahol az inkonzisztencia vagy meglepő eredmények mutatkoznak, és kvantitatív állományszámlálást biztosít számukra az ültetés után korán és jóval a betakarítás előtt.

Carbon Robotics iPad-kezelő alkalmazás
Többnyelvű támogatás – Fotó: https://carbonrobotics.com/

A Carbon Robotics többnyelvű támogatást is kínál a beépített intuitív iPad-kezelő alkalmazásába, amely immár hét további nyelvet támogat, köztük spanyolt, franciát, németet, dánt, hollandot, lengyelt és románt. Ez a funkció lehetővé teszi a helyszíni kezelők számára, hogy a nyelvi akadályok csökkentésével hatékonyabban használják ki az alkalmazást, a figyelmeztetéseket és a Carbon támogatást.

2023 rekordév volt a Carbon Robotics számára, megháromszorozódott a LaserWeeder-ek száma a termelőknél, valamint ugrásszerű terjeszkedés történt az európai és ausztrál piacon. A folyamatos növekedés és a gyors új termékfejlesztés támogatása érdekében a Carbon Robotics 2023-ban 43 millió dollár új tőkét vont be, így a teljes finanszírozása 2018-as alapítása óta 80 millió dollárra nőtt.

Forrás: https://carbonrobotics.com/