fbpx

A Bobcat az Agritechnica kiállításon mutatta be újdonságait

Írta: Fodor Mihály - 2023 december 08.

A németországi Hannoverben november 12-18. között megrendezésre került Agritechnica 2023 kiállításon, a Bobcat számos új terméket és technológiai fejlesztést mutatott be.

Az Agritechnica kiállításon a Bobcat standjának látogatói a vállalat teleszkópos rakodógépek, minibányagépek, mini és kompakt lánctalpas rakodók széles választékának legújabb innovációit tekinthették meg. A Bobcat vadonatúj L95 kompakt kerekes rakodója és a szuperkompakt TL25.60 teleszkópos rakodógép egyaránt a kiállításon debütált, a márka számos más, a mezőgazdasági piacra szánt terméke, szolgáltatása és megoldása mellett.

A Bobcat csúcsmodellje: az L95 kompakt kerekes rakodógép

Az új prémium L95 modell ismét a nagy teljesítmény, az intuitív vezérlés, a kezelői kényelem, a könnyű kezelhetőség és a széles munkaeszközválaszték kiemelkedő kombinációját kínálja, amely a jelenlegi L75 és L85 modellekben is megtalálható. Emellett az L95 a vásárlói visszajelzések alapján a legújabb termékfrissítéseket is tartalmazza. A Bobcat új kompakt kerekes rakodója ideális a mezőgazdasági alkalmazások széles skálájához, például a szilázsvillákkal való munkavégzéshez.

Jiri Karmazin, a Bobcat rakodók termékmenedzsere elmondta: „A nagy teljesítményt az L95 esetében az erős, 75 LE-s Bobcat motor, a hidraulika és a 40 km/h maximális haladási sebesség kombinációja biztosítja. Az L75-ös és az L85-öshöz hasonlóan mindezt a kényelmes és tágas fülke egészíti ki a nagy stabilitással és emelőkapacitással, valamint a lenyűgöző kitörési, toló- és húzóerővel, a Bobcat munkaeszközök átfogó választékával együtt. A továbbfejlesztett Automatic Ride Control rendszer pedig megvédi a gépkezelőt az esetleges egyenetlenségektől és a durva terepviszonyoktól.”

L95

Az egyik munkaterületről a másikra való gyorsabb átjutás érdekében az L95 kezelője álló helyzetben is átkapcsolhat első sebességfokozatról másodikra. Az akár 40 km/h maximális sebességnek köszönhetően nagyobb mobilitás és jelentős megtakarítások érhetők el, a gép napi kihasználtságának növelésével a gazdaságban. Az L95-öt fel lehet szerelni prémium 405/70 R20-as gumiabroncsokkal is, amelyeket kifejezetten erre az iparágra fejlesztettek ki. 

A szuperkompakt TL25.60 AGRI teleszkópos rakodógép

Az új TL25.60 AGRI teleszkópos rakodógép kompakt és fordulékony, hogy minden helyzetben optimális teljesítményt nyújtson. Ezen kívül a TL25.60 AGRI számos egyéb előnyt is kínál, amelyek különösen érdekesek a mezőgazdasági ágazatban dolgozó ügyfelek számára:

  • Három AGRI változat áll rendelkezésre
  • Gumiabroncsok széles választéka
  • Légrugós ülés

A TL25.60 AGRI esetében a kényelem a legfontosabb. A tágas fülke könnyen megközelíthető egy ergonomikus fogantyúkkal ellátott nagyméretű ajtón keresztül. A fülkében a standard és kihúzható változatban kapható dönthető kormányoszlop az egyéni igényekhez igazítható.

A TL25.60 ugyanolyan fülkét kínál, mint a Bobcat néhány nagyobb modellje, így a mai piacon ez a legtágasabb kompakt teleszkópos rakodógép a kezelő számára. A kezelőrendszer intuitív, így a kezelők gyorsan és könnyedén megtanulják a kezelőszervek és a joystick elrendezés használatát – ideális a kezdők és a tapasztalt felhasználók számára egyaránt. A könnyű használat mellett a fülkéből való kiváló kilátás minden művelet során optimális biztonságot nyújt.

E27z – csúcsteljesítmény a kategória legtágasabb fülkéjével 

A Bobcat E27z kompakt kotrógép kiemelkedő teljesítménnyel és az iparág legtágasabb fülkéjével rendelkezik egy ilyen méretű géphez képest. Az E27z a falak közelében végzett munkáknál a kategória legjobb manőverezőképességét, fokozott biztonságot és a pótkocsin való könnyebb szállítás érdekében kisebb súlyt kínál. Az opcionális hosszú gémmel és a luxus fülkével az E27z olyan ásóteljesítményt és kezelői kényelmet nyújt, amely általában csak a sokkal nagyobb kotrógépeken található meg.

Machine IQ – Telematikai megoldás a jobb karbantartásért és biztonságért

A Machine IQ telematikai rendszerrel a Bobcat ügyfelei a nap 24 órájában hozzáférhetnek a kritikus gépinformációkhoz okostelefonjukon vagy számítógépükön. Ezek az információk lehetővé teszik számukra a géphasználat optimalizálását és a maximális jövedelmezőségű munkák tervezését az üresjárati idő minimalizálásával és az üzemanyag-fogyasztás nyomon követésével. A karbantartási értesítésekkel a karbantartás tervezése gyerekjáték: a gépkezelők időt és pénzt takarítanak meg a gép karbantartásának hatékony ütemezésével és a gazdaságban végzett munkák irányításával a tervezett állásidő alatt.

Az ügyfelek összekapcsolása a gépadatokkal nemcsak a hatékonyságot növeli, hanem nagyobb nyugalmat is biztosít. A Machine IQ növeli a biztonságot azáltal, hogy a felhasználóknak lehetőséget ad a gépek geoferenciáinak és időbeli korlátozásainak létrehozására. Ezáltal megnyugvást biztosít számukra, hogy a befektetésük testreszabható figyelmeztetésekkel védve van, és a felhasználók figyelmeztetést kapnak, ha egy gépet engedély nélkül mozgatnak.

DM-Ker