fbpx

A Kubota bemutatta az Agri Robo KVT-t

Írta: Fodor Mihály - 2023 december 08.

A Kubota az Agritechnica 2023 kiállításon mutatta be új MR 1000A Agri Robo KVT traktorát. A Kubotának sikerült megfelelni a nagyobb hatékonyság és biztonság iránti igénynek az egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzdő és a hazai piacon a jövedelmezőségre törekvő, egyre nagyobb méretű gazdaságokban. Az Agri Robo KVT modell kézzel vagy távolról, autonóm módon is vezérelhető. Ez megkönnyíti a közúti közlekedést, és lehetővé teszi a hosszú munkanapokat a földeken.

Az Agri Robo KVT a Kubota autonóm traktorok kínálatát bővíti, amely 2017-ben Japánban az SL60A modellel indult, majd 2020-ban a 100 lóerős osztály következett. Az új autonóm traktormodell a mezőgazdaságban való munkavégzés új módját képviseli. Megoldja a munkaerőhiány problémáját, és lehetővé teszi a precíz munkavégzést, akár éjszaka is, megszakítás nélkül, miközben maximális kényelmet, biztonságot és hatékonyságot garantál.

Az új Kubota traktor lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy akár kézzel, akár autonóm módon dolgozzanak. Ez nagy előnyt jelent, mivel a gép normál traktorhoz hasonlóan haladhat az úton a munkaterületre, és ha már ott van, bekapcsolható az autonóm üzemmód, így a munkát önállóan végzi el.

Ráadásul az intuitív kezelőrendszernek köszönhetően a gazdálkodó akár két traktort is távolról, egyidejűleg működtethet egy táblagéppel, egy speciális távirányítóval vagy a fülkében lévő képernyővel. A traktor paneljén található Farm Management Information System (FMIS) lehetővé teszi a traktor valós idejű felügyeletét, így a kezelő mindig kézben tartja a munka minőségét.

A Kubota MR 1000A Agri Robo KVT traktor Európában először a Hannoverben megrendezésre került Agritechnica kiállításon mutatkozott be

Jövőbiztos technológia a jövedelmezőség és a biztonság érdekében

Az Agri Robo KVT egy 100 lóerős, középkategóriás, autonóm traktor, amelyet a Kubota M5112 modell platformjára fejlesztettek ki, amellyel számos alkatrészét megosztja. A 100 lóerő leadására képes Kubota V3800 négyhengeres dízelmotor, valamint a hidraulika, a tengelyek és a fülke mind az előző modellből örökölték, de az új traktor KVT váltóját teljes mértékben az autonóm működésre szabták. A finom működés és a progresszivitás a kulcsa annak, hogy az autonóm univerzumban a legjobb traktor-munkagép kombináció hatékonyságát nyújtsa.

A biztonság teljes mértékben garantált az automatikus és távoli üzemmódban történő használat során. A traktor a legmodernebb szonár- és szkennertechnológiát, valamint optikai felismerő rendszereket tartalmaz, amelyek lehetővé teszik, hogy bármilyen távolságból felismerje az álló vagy mozgó akadályokat vagy embereket.

A 3550 és 4130 kg közötti tömegével az új Agri Robo KVT könnyebb a hagyományos traktoroknál is. Ez kisebb talajtömörödést okoz, ezáltal védi a talajt, javítja a terméshozamot és hozzájárul a fenntarthatóbb mezőgazdasághoz.

Költségcsökkentés és környezetvédelem

A Kubota, mint a mezőgazdasági ágazat jelentős szereplője, továbbra is folytatja a költségtakarékos technológiák fejlesztését, hogy megoldja a munkaerő-problémákat, és lehetővé tegye a precíziós gazdálkodást, hogy megfeleljen a jövő kihívásainak. A japán gyártó célja, hogy a jóléti társadalmat magas hozzáadott értékű mezőgazdasági termékekkel, jobb jövedelmezőséggel és az élelmiszertermelés alacsonyabb környezeti terhelésével valósítsa meg.

A Kubota MR 1000A Agri Robo KVT traktor Európában először az Agritechnica kiállításon volt látható a nagyközönség számára.

Két-Kata Kft.