fbpx

„Kvantumugrás” a Case IH-nál

Írta: Szerkesztőség - 2023 augusztus 22.

A Case IH nemrégiben négy új Quantum sorozatot mutatott be, mindet öt motorváltozattal, melyek megfelelnek a Stage V emissziós normáknak, és számos újítással.

Számos előnnyel

A Case IH négy új Quantum sorozatot mutat be, mindegyik a Stage V emissziós normáknak megfelelő motorral érhető el. A piacon a Quantum V, a Quantum F, és először az új Quantum N. Bejelentették a sornövényekhez szánt új Quantum CL-t is. Számos újítást ígérnek a fülkében, az ergonómiában, a motorban, a hidraulikus rendszerben és a sebességváltóban.

A teljesen újratervezett Quantum sorozat elsősorban a szőlőültetvények, gyümölcsösök és soros ültetésű-nevelésű növények számára. A cég szerint az új modellek teljesen eltérnek a korábbi verzióktól, és nagy ugrást jelentenek a jövőbe. Az új fejlesztések több mint 70%-os számos fontos újítást jelent, például a fülkével és az ergonómiával, a motorral, a hidraulikus rendszerrel és az ActiveDrive2 sebességváltóval kapcsolatban.

Az új Quantum modellek

Quantum V – a szőlőtermesztés specialistája. Minimális külső szélessége mindössze 1063 mm, 280/85R28-as abroncsokkal, 980 mm-es fülkeszélessége és keskeny váza szűk sortávolságú, régi szőlőültetvényekbe is befér.

Quantum N – új keskeny nyomtávú traktor szőlőműveléshez és kommunális feladatokhoz: 1325 mm-es külső szélességével, nagyobb, 1145 mm széles fülkéjével és középső vázával szőlészetben 2 méter körüli sortávolságra alkalmas.

Quantum F – gyümölcsösökhöz és szőlőültetvényekhez lett tervezve, 1,5 m-es közös külső szélességével gyümölcsösben és szélesebb új szőlőültetvényekben is elfér. A Quantum V-höz hasonlóan itt is elérhető egy egyszerű és hatékony felszereltségi változat, valamint a maximális kényelmet és intuitív kezelést biztosító változat.

Az új Quantum CL sornövényekhez: Ugyanaz a kezelőfelület, mint az új Quantum F. A változatok közötti fő különbség a szélesebb első tengely. Maximális 2500 kg-os első tengelyterheléssel.

(Munkatársunktól; forrás CASE IH, agrarheute.com)

Agrics