fbpx

Új nulla emissziós skid-steer rakodószéria, távirányítással

Írta: Farkas Imre - 2024 április 19.

A ROCKEAT nulla szén-dioxid-kibocsátást, minimális üzemi folyadékot és szinte hangtalan működést biztosít, valamint alacsony hasmagasságot, 360 fokos kamerát és távirányíthatóságot kínál.

A FIRSTGREEN Industries, bemutatta a ROCKEAT elnevezésű, új elektromos, fülke nélküli kompaktrakodóit. Az alacsony hasmagassággal, 360 fokos kamerával és távirányítással tervezett ROCKEAT rakodógépek újra definiálják a biztonságot és a hatékonyságot.

Kabin nélküli kialakítás

A ROCKEAT kabin nélküli kialakításával a kezelő biztonságát helyezi előtérbe, különösen veszélyes vagy szennyezett környezetben, ahol magasabb szintű védelmet igényel. A ROCKEAT lehetővé teszi a kezelők számára, hogy kockázat nélkül navigáljanak veszélyes és zárt terekben, maximalizálva a működési hatékonyságot, miközben garantálják a biztonságot.

Távirányító képességek

A ROCKEAT termékcsalád a Danfoss vezérlésen keresztüli távirányítóval és egy 360 fokos kamerával rendelkezik. A távirányítású technológia pontosabb és kifinomultabb mozgásokat tesz lehetővé, jelentősen növelve a pontosságot, különösen az olyan feladatoknál, mint a földmunka vagy az anyagmozgatás. A távirányítású működtetés kompatibilis a ROCKEAT és más FIRSTGREEN elektromos tartozékokkal, valamint a szabványos hidraulikus tartozékokkal.

firstgreen rockeat rakodó
Az alacsony hasmagassággal, 360 fokos kamerával és távirányítással újradefiniálják a biztonságot és a hatékonyságot – fotó: https://first.green/

Fejlett akkumulátor-technológia

Az 1500 kg emelőképességű, ROCKEAT termékcsalád az elektromos hajtásának köszönhetően a teljesítményt a környezetvédelemmel ötvözi. A ROCKEAT gépek töltése szabványos 110 V-os vagy 220 V-os aljzaton keresztül történik – nincs szükség speciális töltőberendezésre vagy infrastruktúrára. Kifinomult akkumulátor-kezelő rendszerrel vannak felszerelve, amely akár nyolc órányi folyamatos működést is képes fenntartani. Az új ROCKEAT sorozat kompatibilisek az ólom-savas és lítium akkumulátorokkal.

Rockeat jellegrajza
A Rockeat rakodó méretei

Precízió és hatékonyság

A ROCKEAT gépeket kifejezetten alacsony profillal tervezték, hogy szűk helyeken hatékonyan navigáljanak és üzemeljenek, manőverezhetőséget, illetve tartósságot biztosítva. A gép precizitása négy különálló sebességgel érhető el mind a rakodási, mind pedig a vonulási feladatokhoz. Ezeket a kezelő tovább módosíthatja, így a négy menetsebesség mindegyikét finomhangolhatja az adott feladathoz, az optimális teljesítmény érdekében.