fbpx

Erős növekedési pályán a LEMKEN

Írta: - 2023 március 02.

A LEMKEN, a professzionális szántóföldi növénytermesztés specialistája az elmúlt pénzügyi évben is folytatta növekedését. A 243 éves múltra visszatekintő családi vállalkozás újabb rekordot állított fel azzal, hogy 25 százalékkal, 559 millió euróra növelte forgalmát. Az új év is magas megrendelésállománnyal indult.

Alapkőletétel a mechanikus gyomirtási technológia új telephelyén Dinteloordban (NL).

„A globális ellátási lánc problémái és a növekvő inflációs ráták ellenére ismét növelni tudtuk forgalmunkat és eredményünket” – mondta Nicola Lemken és Anthony van der Ley vezérigazgató az előzetes értékesítési adatok ismertetésekor. A beérkező megrendelések meghaladták a várakozásokat. 2022-ben is számos kihívással szembesültek a gazdálkodók, de összességében a gazdák a magas termelői árakat arra tudták felhasználni, hogy professzionális mezőgazdasági technológiába fektessenek, annak ellenére, hogy az inputárak emelkedtek.

A LEMKEN világszerte profitál az iparágban kialakult kiváló megítéléséből. Sikeresen bővítette tovább értékesítését mind a hazai piacon, Németországban, mind a nemzetközi üzletágban. „Jelenleg már eladásaink 80 százalékát az exportüzletágunkból generáljuk, és úgy véljük, hogy további növekedési potenciál rejlik bennünk, ahogy új piacokat és célcsoportokat fedezünk fel” – mondta Anthony van der Ley. Az olyan termékek, mint az új Karat 10 kultivátor és az új eke modellek további keresletet is generáltak.

Ambiciózus céljainak elérése érdekében a LEMKEN nemcsak egy új dinteloordi üzembe (modern precíziós kapatechnika gyártása), hanem a hareni üzem bővítésébe (vetőgép-összeszerelés) és az alpeni Excellence programba (a gyártás és összeszerelés optimalizálása) is beruház. A vállalat sikeréhez nagyban hozzájárul az Equalizer felvásárlása is, amely a dél-afrikai precíziós vetőgépek specialistája, és amely a nagyüzemi gazdaságok számára a minimum művelésre és a no-till gazdálkodásra összpontosít.

A modern munkaállomásokon dolgozó motivált munkatársak kiváló minőségű gépeket gyártanak az igényes gazdálkodók számára.

A LEMKEN továbbra is kiemelt figyelmet fordít a munkatársaira, akiknek elkötelezettsége a családi vállalkozás sikerének lényeges részét képezi. Az elmúlt pénzügyi évben a LEMKEN 4,5 százalékkal, 1773 főre növelte alkalmazottainak számát világszerte. Hogy lépést tartson az erőteljes növekedéssel és megőrizze a gazdák partnereként betöltött magas pozícióját, a LEMKEN folyamatosan keres képzett szakembereket az üzletág minden részterületére.

A Solitair DT-t a LEMKEN vetőgép-technológia 25. évfordulója alkalmából mutatták be

A vállalat arra számít, hogy a már meglévő magas szintű megrendelések alapján 2023-ban is folytatódik a pozitív üzleti fejlődés. Miközben a gazdálkodók valószínűleg profitálnak a továbbra is kedvező piaci helyzetből, az európai agrárpolitika és különösen a várható további szabályozás további aggodalmakat fog okozni az EU-ban működő gazdálkodók számára a nemzetközi termelőkhöz képest. Az idei Agritechnica, a világ vezető agrártechnológiai szakvására, amelyet 2023 novemberében Hannoverben rendeznek meg, valószínűleg a teljes termékportfóliót érintő innovációk lenyűgöző sorát fogja bemutatni. A LEMKEN emellett az AgroVision Company küldetésének megfelelően olyan jövőbe mutató témákba fektet be, mint az autonóm berendezések vagy a szénalapú gazdálkodás.