fbpx

Bemutatkozott az új BELARUS 3322 traktor, a BELAGRO-2024-en

Írta: Farkas Imre - 2024 július 24.

A „BELAGRO-2024” mezőgazdasági kiállítás részeként a minszki traktorgyár egy teljesen új terméket mutatott be – az új BELARUS 3322 traktort.

Az MTZ új modelljének premierjét kifejezetten a „BELAGRO-2024” kiállításra időzítették. Az új traktor már idén próbapadi és üzemi próbák esik át, majd a szántóföldi tesztek következnek. Az új BELARUS 3322 az első MTZ traktor, amely kínai gyártású CVT fokozatmentes, hidraulikus hajtóművel van szerelve, 40 km/h végsebességgel.

A kínai vér amúgy is elég nagy arányt képvisel az új erőgépben, mert a nyomatékot is egy kínai dízelmotor szolgáltatja. A motorháztetője alatt egy 7,8 literes 326 LE teljesítményű Weichai WP8G327E302 dízel erőforrás található, de csak Stage IIIA környezetvédelmi besorolással.

MTZ Belarus 3322
Az új traktor magasabb árszegmensbe kerül, mint a klasszikus 3522

Teljesen új világítástechnika és LED-es fényszórók jellemzik az új gépet. Kifejezetten olyan területek megvilágítására kerültek beépítésre, amelyek korábban nem voltak megvilágítva. Az MTZ figyelembe vette a felhasználók igényeit is az első és a hátsó függesztőművek hidraulikáját illetően. A legfejlettebb MTZ technológiákat alkalmazzák a hidraulikus rendszernél – axiális dugattyús szivattyút és teljesítményarányos elektronikus-szabályozást.

multifunkcionális joystick
Beépítésre került egy új kartámaszos vezérlőoszlop egy új multifunkcionális joystickkal

Komoly változások figyelhető meg a BELARUS 3322 traktor vezetőfülkéjében. Beépítésre került egy új kartámaszos vezérlőoszlop, egy új multifunkcionális joystickkal. Két tartomány között válthatunk – szállítási és szántóföldi. A karon van egy funkció a forduló végén a munkagép automatikus emelésére és egy gombnyomásra aktiválható automatikus fordulási funkció a szántóföldön. További érdekesség az új vezérlő joystick és az új pedál: tulajdonképpen egy funkciót látnak el, a traktor sebességét szabályozzák (korábban az MTZ traktorokon nem volt ilyen megoldás).

Monitor
Új LED monitorról kap tájékoztatást az üzemi jellemzőkről a kezelő

Az is fontos, hogy az új traktor magasabb árszegmensbe kerül, mint a klasszikus 3522. Az MTZ képviselői szerint egy ilyen modellre azért van szükség, hogy bővítsék a modellpalettát, és prémium traktorokat kínáljanak azoknak a gazdáknak, akik hozzászoktak ahhoz, hogy importált gépekkel, ilyen típusú sebességváltókkal dolgoznak. Az minszki traktorgyárnak egész terméksora lesz ilyen CVT-váltós traktorokból, melyek ergonómiája sokkal magasabb lesz.

Forrás: https://www.belarus-tractor.com/en/