fbpx

Trágyaszóróba rohant bele a Fiat

Írta: Farkas Imre - 2022 augusztus 29.

Hátulról rohant bele az MTZ traktorral vontatott T-088-as trágyaszóró pótkocsiba a Fiat, Izsák közelében az 5301-es számú úton.

Ráfutásos baleset történt 2022. augusztus 27-én éjjel, Izsák közelében az 5301-es számú főúton. A Fiat személygépkocsi Izsákról Ágasegyháza felé tartott, amikor eddig tisztázatlan okból hátulról egy MTZ traktorral vontatott T-088 trágyaszórónak csapódott, majd a jármű megpördülve a bal oldali árokba csapódott.

T-088 trágyaszóró
A rendőrség vizsgálja, hogy a trágyaszóró megfelelően ki volt-e világítva – fotó: MTI/ Donka Ferenc

A személyautó 60 év körüli sofőrje fejsérülést szenvedett a baleset során, őt a mentők a kecskeméti megyei kórházba szállították. Az életét annak köszönheti, hogy használta a biztonsági övet. Az ütközés erejétől az autó jobb eleje az utas ülésig benyomódott, ha ott ült volna valaki, nem élhette volna túl a balesetet.

Fiat roncs
Ha az anyós ülésen utazott volna valaki, annak nem lett volna esélye a túlélésre – fotó: MTI/ Donka Ferenc

A rendőrség még vizsgálja, hogy a traktor megfelelően ki volt-e világítva, vagy az autós nem vette észre az előtte közlekedő szerelvényt. A helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták a hatóságok. A baleset pontos körülményeit a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.