fbpx

A 359 lóerős MTZ-t távfelügyeleti rendszerrel is kínáljak

Írta: Farkas Imre - 2024 március 21.

A BELARUS 3522 sorozatú traktoron mostantól távfelügyeleti és üzemanyag-fogyasztás-ellenőrző rendszer érhető el. Erről Szergej Shmatko, a minszki traktorgyár elektronikai és elektromos berendezések 1. számú tervezési, illetve kísérleti osztályának helyettes vezetője számolt be a Traktor.bel-nek.

Ez lehetővé teszi a traktorrendszerek és alkatrészek működéséhez szükséges paraméterek széles skálájának távoli felügyeletét, valamint az adatok elemzését és feldolgozását. A traktor rutinszerű karbantartásának előrejelzését és tervezését” – magyarázta Szergej Shmatko. Elmondása szerint a rendszer a hét minden napján, 24 órában figyeli a gépet, ellenőrzi a rutin karbantartási munkák időszerűségét, aktív és inaktív hibákat jelez a megfelelő hibakóddal és egy rövid leírással, amely lehetővé teszi a szervizszakemberek számára a meghibásodás elemzését a traktor személyes szervizelését megelőzően, így gyorsan lokalizálhatja a problémát.

MTZ Belarus 3522 traktor
A 3522 legújabb generációja távfelügyeleti és üzemanyag-fogyasztás-ellenőrző rendszerrel érhető el – fotó: https://www.belarus-tractor.com/en/

Traktorhibakódokkal ellátott értesítéseket is küld a Telegram chatbotnak, hogy a felhasználó mielőbb értesüljön a meghibásodásról. A rendszer úgy határozza meg a traktor tényleges helyzetét, hogy egy elektronikus térképen egy meghatározott (kiválasztott) időre haladási útvonalat készít, feltüntetve a sebességet és a megállásokat. A felhasználó a haladási útvonal bármely részén szabályozhatja a motor által fogyasztott üzemanyag mennyiségét a traktor teljes működési ideje alatt, minden üzemmódban. A rendszer a BelGIM által tanúsított, tanúsított üzemanyag-fogyasztás érzékelővel rendelkezik.

CÍMKÉK