fbpx

Tigrotto – tigriskölyök a nagy teherbírású küldetésekre

Írta: Farkas Imre - 2024 július 07.

Az IVECO Daily 4×4-es Tigrotto-t. A robusztus IVECO Daily 4×4-re épülő nagy teljesítményű jármű, amely az 1950-es évek névadója előtt tiszteleg. Az eredeti, 1957-es Tigrotto nagy teherbírású küldetésekre készült, és számos variációt szült 15 év alatt. Az új Tigrotto alvázas fülkeként is rendelhető, így a karosszériaépítők szabadjára engedhetik kreativitásukat ezen a nagy teljesítményű platformon.

Az on- vagy off-road specifikációban kínált összes változatot 3,0 literes, 180 LE-s dízelmotor hajtja, amelyhez egy 8-fokozatú HI-MATIC automata sebességváltó kapcsolódik. A Daily teherautó-alapú alvázának köszönhetően a 7,2 tonnás Tigrotto akár 4165 kg-os hasznos teherbírással és 4450 méteres karosszériahosszal is elérhető.

Iveco Tigrotto
Három differenciálzárral és alacsony sebességű sebességváltó áttétellel rendelkezik
– fotó: https://www.iveco.com/

Ez az összkerék-meghajtású jármű három differenciálzárral és alacsony sebességű sebességváltó áttétellel rendelkezik, hogy maximalizálja a tapadást. A mechanikai szilárdságot egy fejlett elektronikus menetstabilizáló program is növeli, amely segít megelőzni a kerekek megcsúszását. A jelentősen megnövelt menetmagasság, valamint a kiváló megközelítési és indulási szögek tovább növelik a Daily robusztus tulajdonságait.

Iveco Tigrotto
a „vintage” ihletésű műszerfalra, kontrasztos árnyalatokkal és Tigrotto logóval megkoronázva
– fotó: https://www.iveco.com/

A Tigrotto – azaz olaszul „tigriskölyök” – egyedi, kéttónusú karosszériával és az 1950-es évek eredetijére emlékeztető piros elemekkel büszkélkedhet, csakúgy, mint az azonnal felismerhető jelvény. Retro ihletésű kerekei és lekerekített spotlámpái klasszikus megjelenést kölcsönöznek, amely egyszerre stílusos és funkcionális.

A modell továbbfejlesztései kiterjednek a „vintage” ihletésű műszerfalra, kontrasztos árnyalatokkal és Tigrotto logóval megkoronázva. A speciális márkájú padlószőnyegek is egyedülállóak ebben a speciális modellben. A Daily 4×4 tökéletes szabadidő-jármű, és a „Tigrotto” továbbfejlesztett dizájnjával a lakóautó és szabadidős piac számára is vonzó.