fbpx

Új, 8 fokozatú automata váltó az új Ducato kínálatában

Írta: Farkas Imre - 2024 július 27.

A FIAT Professional bevezeti az AT8 modellt: egy új sebességváltót, amely tökéletesen szemlélteti a márka azon törekvését, hogy termékeit folyamatosan fejlesztve egyre intenzívebb felhasználói élményt biztosítson ügyfelei számára. A nyolcfokozatú automata sebességváltót az új Ducatóba fogják beépíteni, beleértve annak Camper kivitelét is.

Az AT8 egyik különösen fontos jellemzője, hogy használatával 10 százalékkal csökkenthető a széndioxid-kibocsátás a jelenlegi automata sebességváltóhoz képest: ez a kiegyensúlyozottabb, jobb hatásfokú, pontosabban adagolható nyomatékkifejtésnek köszönhető. Az új komponensek az egész vezetési élményt meghatározzák: a váltó mindenekelőtt sokkal kényelmesebb vezethetőséget biztosít, köszönhetően a gyorsabb, finomabb és pontosabban adagolható kapcsolásoknak. Mindezen jellemzők hátterében az új tengelykapcsolók állnak, amelyek takarékosabb üzemet eredményeznek. Ennek kulcsa az optimalizált forgatónyomaték, amelynek értéke akár a kategóriaelső 450 Nm-t is elérheti (elsőkerék-hajtású, nagyméretű dobozos kivitel 180 Multijet motorral.)

Fiat Ducato
Az új generációs Ducato fejlesztésekor a FIAT Professional már eleve számolt az AT8 erőátviteli egység bevezetésével járó emisszió-csökkentéssel

Egy másik, jelentős újdonság a hidraulikatartály alkalmazása. A váltások támogatásában kulcsszerepet játszó komponens egyrészt rövidebb reakcióidővel gondoskodik a hatékonyabb teljesítmény-kifejtésről, másrészt még finomabbá teszi a start-stop funkció működését.

Az új AT8 váltómű a Ducato Camper modellváltozathoz is megrendelhető; a jelentős fejlesztés nagyban javítja a kempingbusz jellemzőit. Ez újfent megerősíti a FIAT Professional azon következetes törekvését, hogy hiánytalanul kielégítse a különböző ügyfelek eltérő igényeit, igazodva a változó elvárásokhoz. Az erőátviteli egység akár 5 tonna össztömegű lakóautókba is beépíthető: ez több mint 600 kilogrammos növekedést jelent a korábbi modellekhez képest. Vontatás esetén a járműszerelvény megengedett legnagyobb össztömege elérheti a 6,5 tonnát. Ezzel az új Ducato és a FIAT Professional kiemelkedő ajánlatnak számít a piacon.   

Fiat Ducato Interior
AT8 váltómű bevezetése ezt a régóta fennálló státuszt erősíti meg

Elhivatottságának, valamint termékei kiemelkedő minőségének köszönhetően a FIAT Professional márka bevezetése óta globális vezető szerepet tölt be a piacon; az AT8 váltómű bevezetése ezt a régóta fennálló státuszt erősíti meg. Az új generációs Ducato fejlesztésekor a FIAT Professional már eleve számolt az AT8 erőátviteli egység bevezetésével járó emisszió-csökkentéssel, mint a modell fejlett aerodinamikai jellemzőit befolyásoló szemponttal.