fbpx

Új henger, többféle gyűrűprofillal

Írta: Farkas Imre - 2022 március 15.

A lengyel gyártó új vontatott, 6,2 méteres hengerje 5 féle cambridge, továbbá crosskill és prizma profilú gyűrűkkel szerelhető fel.

A HUGE 6,2 henger szállítási helyzetbe hidraulikusan összecsukható, de létezik olcsóbb kivitelű kézi összecsukású verzió is, utóbbinál a vonórúd szögének hidraulikus munkahengerrel történő változtatása segíti az átállást szállítási pozícióba. Tároláskor a vonórudat csavarorsós támasztólábbal támaszthatjuk alá, és igazíthatjuk be a vontatóhoz történő bekötéshez. A hidraulikus összecsukású változat cross-board simítókkal szerelhető fel, melyek hidraulikus munkahenger segítségével állíthatók, illetve fel is hajthatók.

A simítóval szerelt verzió vontatásához 140 LE teljesítményű erőgépre van szükség – fotó: https://amjagro.pl/

Alapkivitelben 500 mm átmérőjű cambridge gyűrűkkel szerelik, de opcióban további három különböző átmérőjű cambridge gyűrűvel, illetve crosskill és prizma profilú gyűrűkkel szerelhető fel. A simítóval szerelt verzió vontatásához 140 LE teljesítményű erőgépre van szükség, de simító alkalmazása nélkül egy 80 lóerős traktor is elegendő. Területteljesítmény 10 km/h munkasebesség mellett 6,3 hektár óránként.