fbpx

Ez a mezőgép-piaci szegmens már stabilizálódik

Írta: Kohout Zoltán - 2022 november 09.

…amiben szerepe van annak, hogy a tejtermékek kereskedelmében pozitívak a kilátások.

A gyepek, legelők ápolásának, karbantartásának európai géppiacán a 2021. július és 2022. június közötti szezonban az értékesítés stabilan alakult – adta hírül az Európai Mezőgazdasági Gépgyártók Szövetsége (CEMA). A tejtermékek világpiaca jó árrést eredményezett a tejtermelőknek, így lendületet adott a professzionális eszközök vásárlásának a fűfélék betakarításához. 

kasza

A teljes mennyiség nagyobb lett volna, mint a tavalyi szezonban, ha a gyártók ellátási láncukban nem történtek fennakadások. A füves felszerelések közé tartoznak a rakodókocsik, kaszák, rendkészítők és egyéb gépek, felszerelések. Bár az aszály több régióban mérsékelheti a tényleges előértékesítést, a tejtermékek piaci előrejelzése nagyon pozitív. Ezen a kiegyensúlyozott piacon, a gazdálkodási gyakorlatban a jó minőségű fű betakarítására összpontosító fejlesztésekkel kombinálva a gyártók bíznak a 2022-2023-as szezonban. 

Az új, intelligens technológiák és a megnövelt kapacitás kielégíti a gazdálkodók igényeit. Csak az alapanyagok és alkatrészek beszerzési árának és szállítási idejének emelése okozhat fennakadást – vetíti előre a CEMA.

forrás: CEMA