fbpx

Járvány: a John Deere kihagyja az Agritechnicát

Írta: Kohout Zoltán - 2021 február 07.

Nemcsak a John Deere óvatos: a nagy brit gépszemlét sem tartják meg idén, a járvány okozta korlátozások miatt.

 

John Deere
Illusztráció: Horizont Média/archív

 

A biztonság az első

A John Deere már tavaly ősszel nagyon óvatos álláspontot foglalt el: az ügyfelek és az alkalmazottak biztonsága érdekében nem volt jelen a francia SIMA és az olasz EIMA expókon sem. Helyette a vállalat a hagyományos és a digitális eszközök új marketing keverékét használja az információk eljuttatásához az ügyfelekhez. Akkor még úgy tervezték, hogy az első nemzetközi kiállítás, ahol a John Deere standot épít, az idei Agritechnica lesz novemberben. A napokban azonban a cég európai központja sajtóközleményben jelentette be, hogy lemondja a részvételt. Az ok: a Covid-járvány jelenlegi és jövőbeni kilátásai miatt a vállalat nem látja, hogy ma minden résztvevő biztonsága garantálható.

„Számos ellenőrző intézkedés, például az üzleti korlátozások, a bezárások és az események törlése ellenére a világjárványt még nem sikerült fenntarthatóan kordában tartani”, fogalmazott Alejandro Sáyago, a John Deere regionális értékesítési és marketing-alelnöke. Úgy ítéli meg, a vírusmutációk és az oltás lassú előrehaladása miatt a megfelelő védelem még nem biztosítható. Ugyanakkor ez a védelem a nemzetközi vásárokon való részvétel elengedhetetlen feltétele lenne.

 

John Deere
Illusztráció: Horizont Média/archív

 

A britek is 2022-re teszik

Idetartozó hír még, hogy elmarad a nevezetes brit LAMMA-show is idén. A mezőgazdasági gépek, berendezések expóját eredetileg – a hagyományokhoz hűen – januárban rendezték volna. Noha ezt áttették május végére, most mégis úgy ítélik meg, a járvány miatti korlátozásokkal valószínűtlen, hogy fedett rendezvényre a következő hónapokban sor kerülhet. Ezért a következő LAMMA 2022 januárjának elején lesz újra megtekinthető.