Új modellel bővült a JCB III AGRI teleszkópos rakodó széria

Az új Loadall 532-60 típussal az állattartó gazdaságok igényeit kívánják kielégíteni

A Loadall 532-60, azonos, 3200 kg-os emelőkapacitással rendelkezik, mint az új generációs Loadall 532-70, de méreteiben kompaktabb. A nagyobb testvérének 7 méteres emelési magasságával szemben, a kétlépcsős teleszkópgém maximum 6,2 méteres magasságba emel. Míg a nagyobb Loadall 532-70 testvérének magassága behúzott gémmel, 460/70 R24 abroncsméretű kerekekkel, 2,49 méter, addig a Loadall 532-60-as, 380/75 R20-as méretű kerekekkel mindössze 2,4 méter, tehát majdnem 10 centivel alacsonyabb.

A tavalyi hannoveri vásáron mutatkozott be az új, 532-70 modell

A kisebb méretű kerekekkel, kis mértékben a rakodó szélessége is csökkent, viszont annyi hátránya van, hogy míg a nagyobb kerékmérettel 40 km/h maximális sebességről 33 km/h értékre csökkent a menetsebesség felső határa. Az új modellt 4,4 literes JCB EcoMAX 81kW-os (109 LE) dízelmotor hajtja meg, amely kipufogógázokat szelektív katalitikus redukcióval (SCR) és dízel-oxidációs katalizátorral (DOC) tisztítja meg és így elégíti ki az érvényben lévő emissziós normákat. Az erőátvitelért manuálisan kapcsolható, 4 fokozatú, JCB Powershift sebességváltó felel, amelyet a joystick hüvelykujj kapcsolójával vezérelhetünk.

A kisebb gumiméretnek és az alacsonyabb emelési magasságnak köszönhetően kompaktabb lett a rakodógép

A négykerék-meghajtást elektronikusan kapcsolhatjuk ki a közúti közlekedéshez. A Loadall III AGRI sorozat tagjaként fel van szerelve a vadonatúj Command Plus fülkével, amelyet korábban a sorozat nagyobb modelljein mutattak be. A növelt belterű, új fülke igazán alacsony, 69 dBA zajszintű. A fűtés és a légkondicionálás teljes átalakításának eredményeként 66% -kal rövidült az üvegfelületek leolvasztási ideje és 10% -kal növekedett a légáramlás teljesítménye.

agritechnica jcb rakodógép

Összes rovatunk