fbpx

Kihirdették a Tractor of the Year 2023 nyerteseit

Írta: Farkas Imre - 2022 november 09.

Bolognában az EIMA szakvásáron kihirdették az Év Traktora 2023 (Tractor of the Year 2023) nyerteseit. Idén a Fendt, McCormick, New Holland és JCB a kategóriagyőztesek között.

Az Év Traktora 2023-ban a Fendt 728 Vario

A 2023-as Év Traktora verseny főkategória nyertesének főbb jellemzői közé tartozik a vadonatúj, 6 hengeres, 7,5 literes AGCO-Power motor, amely 283 lóerőt ad le, akár 20 LE-ig terjedő extra teljesítményt is lehetővé téve. További jellemzők még az új sebességváltó, új hidraulika és hűtőrendszer, valamint biztonságos kabinszűrő,  intelligens VarioDrive, integrált abroncsnyomás-szabályozó rendszer, kiváló irányíthatóság, nagyon alacsony súly/teljesítmény arány, új prémium vezetőülés. A hamarosan megjelenő idei VI. lapszámunkban részletesen olvashatnak a Fendt 700 Vario széria új generációjáról.

Fendt 728 Vario
Fendt 728 Vario – fotó: https://www.tractoroftheyear.org/winners/

A „Legjobb univerzális traktor” kategória nyertese a McCormick X6.414 P6-Drive

Az új McCormick X6.414 P6-Drive egyik fő újdonsága a robotizált powershift P6-Drive sebességváltó, amely 6 Power Shift fokozatot kínál 4 tartományban – mászófokozatokkal együtt – 40 + 40 sebességfokozatot biztosítva. A mechanikus felfüggesztéssel ellátott McCormick High Visibility fülke a független felfüggesztésű mellsőtengellyel együtt tovább javítja a vezetési kényelmet. A vezetőfülke kiváló minőségű autóipari anyagokból készült. Ugyanez a dizájn és a funkcionalitás mutatkozik meg a teljesen ergonomikus kialakítású vezérlőműszereken, a 12 hüvelykes érintőképernyős monitoron és az egyben többfunkciós joystick-en.

McCormick X6.414 P6-Drive
McCormick X6.414 P6-Drive – fotó: https://www.tractoroftheyear.org/winners/

A „Legjobb ültetvényes, speciális traktor” kategória nyertese a New Holland T4.120 F

A New Holland T4.120 F ültetvényes traktornál a Stage V emissziós besorolás kielégítéséhez szükséges összes alkatrész a motorháztető alatt található, és nem befolyásolja a traktor méretét vagy a kilátást. A tervezési koncepció közvetlenül a New Holland magasabb kínálatából származik. A zsűri által értékelt legérdekesebb jellemzők között: A legalacsonyabb zajszint a vezetőfülkéjében, illetve VIS képernyő a New Holland magasabb traktorkínálatából. Frissített hidraulika specifikációk, amelyek a csatlakozáson túli teljesítményt és az EHR-t kínálják. Az elektromos architektúra készen áll a telematika, a speciális szolgáltatások és az automatikus irányítás adaptálására.

New Holland T4.120 F
New Holland T4.120 F – fotó: https://www.tractoroftheyear.org/winners/

A „Legjobb fenntartható traktor” 2023-ban a JCB Fastrac 4220 iCon

A nagy méret ellenére a JCB Fastrac iCon nagyon agilis a számos kormányzási lehetőségnek köszönhetően. A GPS-rendszerek és az integrált kapcsolódási szolgáltatások, mint például a flottakezelés és a prediktív karbantartás új szintre emelkedtek, mindez együtt jár azzal, hogy a JCB coaching szolgáltatást nyújt, amely lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy a traktort az igényeihez igazítsa. A teljes „hardver + szoftver” csomag mélyreható optimalizálása ezt a traktort hatékonyabbá, biztonságosabbá, kényelmesebbé, csatlakoztathatóbbá, megbízhatóbbá teszi, és pozitívan hat a fogyasztási költségekre. Végül, de nem utolsósorban, a maximális sebesség (ahol megengedett) közúton akár 60 km/h is lehet, így a kevesebb úton töltött idő több időt jelent a szántóföldön.

JCB Fastrac 4220 iCon
JCB Fastrac 4220 iCon – fotó: https://www.tractoroftheyear.org/winners/

Összeállította: Farkas Imre
Forrás: https://www.tractoroftheyear.org/winners/