fbpx

Díjazott bemutatkozás

Írta: Szerkesztőség - 2016 szeptember 05.

Még csak most vezeti be az AXIÁL Kft. a hazai piacra a CLAAS legfrissebb gépújdonságát, de a LEXION 660 kombájn sorozat máris újabb rangos elismerést tudhat magáénak. A 30. Bábolnai Gazdanapokon a CLAAS LEXION 660 T4 arató-cséplőgép nagydíjas lett.

A jubileumi, 30. rendezvény egyéves kihagyás után augusztus 31. és szeptember 3. között várta az érdeklődőket. Hazánk egyik legrégebbi agrárkiállításának sikere töretlen, Bábolna az évek során nem veszített népszerűségéből. A kiállítók elégedettségét jelzi a visszatérő törzskiállítók magas aránya, és számottevő az új részvevők száma: 2014-ben a kiállítók 15 százaléka volt új partner, és idén is vannak megtisztelő „első résztvevők”.

A kiállítás tematikájában elsődleges szerepet kapott az erő- és munkagépek bemutatása. A rendezvényen idén is a mezőgazdasági technika és technológia krémje képviselte magát, de az egyszerűbb gépek és gépkapcsolások is megtekinthetők voltak a szakkiállításon.

Az erős mezőny miatt különösen nagy megtiszteltetés, hogy a szakmai zsűri a 30. Bábolnai Gazdanapok Nagydíjával tüntette ki a CLAAS újdonságát, a LEXION 660 T4 arató-cséplőgépet.
A LEXION kombájncsalád három éve már nyert egy fejlesztési díjat a Bábolnai Gazdanapokon, akkor a CLAAS CRUISE PILOT automatikus menetszabályzó rendszert tüntették ki.

Idén az egyéb fórumokon is díjazott CLAAS LEXION 600 sorozat egyik továbbfejlesztett modellje, a LEXION 660 T4 kapta meg a kiállítás Nagydíját. Ez a modell a korábbiakhoz képest számos újdonsággal rendelkezik. Ilyen például a nagy teljesítményű, de kedvező fogyasztású Mercedes-Benz-motor, illetve, hogy a szecskázódob átmérője 50 milliméterrel növekedett, mely a szecskázott szalma jobb gyorsításától és az egyenletesebb terítési képről gondoskodik. Extra felszereltség a mechanikus meghajtású törekoszlató és a CEMOS AUTOMATIC funkciók: az AUTO SLOPE és az AUTO CLEANING. A LEXION 670-620 sorozathoz három 6-ládás, 1700 mm széles cséplődob-átmérőjű, és kettő 5-ládás, 1420 mm cséplődob-átmérőjű gép tartozik. A LEXION 670 után a CLAAS most már a LEXION 660 modellhez is kínálja a talajszerkezet-kímélő TERRA TRAC járószerkezetet.

A díjat a rendezvény ünnepélyes megnyitóján Pintér Zsolt, az AXIÁL Kft. ügyvezetője vette át Czerván Györgytől, a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkárától.

A Pintér Zsoltról és Czerván Györgyről készült képet a Magyar Mezőgazdaság bocsájtotta rendelkezésünkre (Csatlós Norbert, Magyar Mezőgazdaság).

 
CÍMKÉK axiál