fbpx

A CLAAS bemutatja az új LEXION 600 sorozatot

Írta: Szerkesztőség - 2016 augusztus 11.

Több kényelem, tökéletes szalma

A CLAAS továbbfejlesztette a többszörösen díjazott LEXION 600 sorozatot, és az új modelleket további értékes felszereltséggel kínálja. Ilyen például többek között, hogy minden modellbe Mercedes-Benz-motorokat szerelnek, egy új szecskázó, a mechanikus törekoszlató, vagy a CEMOS AUTOMATIC funkciók: az AUTO SLOPE és az AUTO CLEANING.

A LEXION 670-620 sorozathoz három 6-ládás, 1700 mm cséplődob-szélességű, és kettő 5-ládás, 1420 mm cséplődob-szélességű gép tartozik. A 670 és 630 modellek MONTANA kivitelben, lejtéskiegyenlítéssel is kaphatók.

 

LEXION 670 TERRA TRAC

 

Nagy teljesítmény, kedvező fogyasztás

Az új LEXION 600 modellek mindegyike Mercedes-Benz motorral szerelt, melyek optimális erőkifejtésre képesek, és kedvező üzemanyag felhasználásukkal tűnnek ki. A hathengeres motorok 7,7 literesek; a legnagyobb modelleknél, a 660-nál és a 670-nél a motorok 10,7 literesek, és a teljesítményük 408, illetve 435 lóerő.

A 10,7 literes motorokkal szerelt 660-as és 670-es modelleket a CLAAS a 700-as sorozatú kombájnoknál használt DYNAMIC COOLING rendszerrel szerelte fel. A motor mögött elhelyezett fekvő kivitelű hűtőrendszer a hűtési igénynek megfelelően ezáltal jelentős üzemanyagot spórolva biztosítja a hűtési teljesítményt. A speciálisan kiképzett légelvezetésnek köszönhetően jelentősen csökken a felszálló por mennyisége. A hűtőrendszer a levegőt felülről szívja be, melynek egy része a motor és motortér tisztítását végzi. A beszívott levegő nagyobbik része a kombájn oldalburkolatán az erre a célra kifejlesztett kopoltyúnyílásokon keresztül lefelé távozik, légfüggönyt képezve ezzel a kombájn körül. Az automatikus porelszívással kombinálva a DYNAMIC COOLING rendszer biztosítja az egyértelműen hosszabb tisztítási intervallumokat.

 

LEXION 660 TERRA TRAC

 

Tökéletes szalma minden körülmények között

A szecskázott szalma állandóan optimális eloszlásáért az 50 milliméterrel megnövelt szecskázódob felel. A nagyobb átmérő gondoskodik a szecskázott szalma nagyobb gyorsításától és az egyenletesebb terítési képről. A kezelő nagyobb kényelmét szolgálja, hogy az állókések és a dörzslap a vezetőfülkéből állíthatók. A szecskázó közúti, szecskázási és rendre rakási helyzete is egy gombnyomással, a fülkéből állítható minden új LEXION 600-as modellnél.

Az új LEXION 670, 660 és 650 modelljei opcionálisan mechanikus meghajtású törekoszlatóval is rendelhetők. Ezek jellemzője a különösen hatékony erőátvitel. Az alacsony üzemanyag-felhasználás mellett az új törekterítő stabilabb fordulatszámmal üzemel, így a szóráskép minden körülmények között egyenletes marad. Az új törekoszlató rendszer az oldalszélnek és a lejtő dőlésének megfelelően automatikusan beállítja a szalma- és pelyvaterítő szórási irányát, melynek köszönhetően a töreket mindig egyenletesen és pontosan teríti el a vágóasztal teljes munkaszélességén.

 

LEXION 630

 

Tiszta termény minden felületen

A LEXION 600 sorozatban található CLAAS AUTO SLOPE rendszer biztosítja egyenetlen terepen is az elvárt magtisztaságot, és minimalizálja a magveszteséget. Az AUTO SLOPE automatikusan beállítja a szelelő fordulatszámát, és hozzáigazítja a kombájn dőléséhez is. Így a tisztítószél sem tudja kifújni a magokat. Hegyről lefelé megnövekszik a fordulatszám, így biztos a megfelelő tisztítás.

 

 

A gépkezelő munkáját könnyíti, és optimális szemtisztaságot kínál az AUTO CLEANING rendszer, mely a LEXION 700-as sorozatban már bizonyított. A ventilátor fordulatszáma mellett a rendszer az alsó és felső rosták nyitását teljesen automatikusan végzi. Ehhez a számtalan szenzor adatait hívja segítségül, melyek a kombájn különböző értékeit folyamatosan mérik, összesítik, és a szükséges beállításokat másodpercnyi pontossággal állítják be az aktuális környezeti körülményeknek megfelelően.

A LEXION 660 most először TERRA TRAC járószerkezettel

A LEXION 670 után a CLAAS most már a LEXION 660 modellhez is kínálja a talajszerkezet-kímélő TERRA TRAC járószerkezetet. A hajtókerék a vezetőkerék és a támasztógörgők hidropneumatikus rugózása kényelmessé teszi a vezetést. A 635 mm széles hevederrel a kombájn szélessége 3,19 méteren belül marad.
A LEXION 600 sorozat minden tagja elérhető lesz a 2017-es aratási szezonra.

 

DYNAMIC COOLING, Mercedes-Benz motor