fbpx

Megérkezett az új Landini 5H széria!

Írta: Szerkesztőség - 2013 augusztus 27.

Az 5H-T4i sorozat elnevezést kapott gépcsalád újdonsága az új, Tier 4 interim károsanyag kibocsátási előírásoknak való megfelelés, a megújult motorháztető és műszerfal. Ismerje meg már ma a jövő Landini modelljeiben megjelenő új traktorstílust!
A széria négy modellje (90-100-110-115) új, Perkins 3,4 literes 854E-E34TA típusjelzésű motorokkal szerelt, amelyek teljesítménye 85-től 113 LE-ig terjed. A csúcstechnológiának köszönhetően ezek a motorok már nagyobb teljesítményt és nyomatékot nyújtanak alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett, mint elődeik. A Tier 4 interim károsanyag kibocsátási előírásokat a dízel részecskeszűrővel ellátott (DPF) fejlett kipufogógáz visszavezetéses (EGR) rendszer segítségével teljesíti.
Az egy darabban felnyitható motorburkolat könnyű hozzáférést biztosít a motorhoz a kötelező szerviz és karbantartási műveletek elvégzése során, valamint a stílusos és jól megvilágított műszerfal panel a kormánykerékkel együtt dönthető, így a gépkezelő folyamatosan figyelemmel kísérheti a traktor működését.

 

 

Az 5H sorozat Top változatú traktor modelljei alapkivitelű sebességváltóval (Speed Four) és hidraulikus Power Shuttle irányváltó szereltek, amely 3 sebességcsoportban elhelyezett csoportonként 4 sebességfokozatot tartalmaz. A standard sebességváltó kombinálható a T-Tronic sebességváltóval, amelyen 3 Powershift sebességcsoport (gyors, közepes, lassú) kapcsolható akár menet közben is a váltókarra épített zöld színű nyomógombokkal, így összesen 36 előremeneti és 12 hátrameneti sebességfokozat kapcsolását teszi lehetővé. Azonban igény esetén a traktorok rendelhetők opciós mászó csoporttal is, amelyen már 48 előremeneti és 16 hátrameneti sebességfokozat található.
Az 5H traktorok elérhetők fülke nélküli változatban is, de amennyiben mégis a vezetőfülke mellett dönt, a Total View kabin kényelmes munkakörnyezetet (ergonomikus kezelőszervek, hőszigetelő üvegezés, aktív szűrőkkel ellátott szellőző- és klímaberendezés) és teljes panorámát biztosít a gép kezelőjének.
www.axial.hu