fbpx

JAGUAR-ok új ruhában – a CLAAS jubileumi silózói

Írta: Szerkesztőség - 2013 július 29.

Minden gépnek megvan a maga története, amely a 100 éves jubileum alkalmából kiemelkedő. Ez természetesen a CLAAS „nagymacskáira” is igaz. Minden jubileumi gép különleges lakkozást kapott és kap Harsewinkelben.A jubileumi gépek egyedi külsője természetesen nagy feltűnést kelt és kedvelt tárgyává válik a médiának. Kiállítások különleges darabjaiként is feltűnnek, a figyelmesebbek pedig videóklippek szereplőjeként is észrevehetik az egyedi darabokat. Természetesen ezek a gépek mind gazdára lelnek, érdemes néha visszatekinteni ezekre a „kuriózumokra”.

1994-ben szállították ki az első, különleges lakkozású 10 000. JAGUAR-t a vesztfáliai Josef Milte drensteinfurti mezőgazdasági szolgáltató vállalkozásához, ahol hosszú éveken át hűen szolgálta tulajdonosát.
A 15 000. CLAAS JAGUAR 900-as egy hatalmas vadmacskával az oldalán az Amerikai Egyesült Államokba került, ahol David Back 700 fejőstehene számára silózott közel 5000 hektárt.

2004-ben ismét kivételes számot ünnepelhetett a CLAAS, hiszen elkelt a 20 000. JAGUAR is. A különleges metál-fehér festést a világ térképével díszítették. Ebből limitált kiadásként 20 darabot készítettek, amelynek egyike a MANAX Kft.-nél dolgozott a 2012-es szezonban is.

Az eddig jubileumi JAGUAR-ok is különlegesek voltak, ám a 25 000. darab Helmut Claas aláírásával Joe Nimitz 2000 hektáros wisconsini birtokára került, ahol négy társával silóz azóta is.
A 30 000. “nagymacska” maga lett a fekete csoda. Először 2011-ben mutatták be az Agritechnica kiállításon a metál fekete JAGUAR 980 silózót, amely Dillingen an der Donau-i Häcksel- und Siliergemeinschaft flottájában szolgál.

www.axial.hu