fbpx

A Bohnenkamp és az Alliance kifejleszti a 1050/50 R 32 speciális abroncsot a Holmer számára

Írta: Szerkesztőség - 2013 július 30.

A Bohnenkamp Rt. , Európa legnagyobb mezőgazdasági abroncs- és kerékértékesítője és az EM-és ipari abroncsok eladója exluzív partnerével, az Alliance-szal közösen a HOLMER vállalat számára egészen különleges abroncsot fejleszettt ki a lehető legrövidebb idő alatt. A HOLMER a cukorrépakiemelő géppel, a Terra Dos T3-mal világszerte vezet a cukorrépa kitermelésénak technikájában. A jármű 480 lóerős, önsúlya 24 tonna, megtöltve 47 tonna. A kiemelőt minden európai országban használják, és ennek megfelelően a legkülönbözőbb feltételeknek kell megfelelniük. És ezekhez kell alkalmazkodniuk a kiemelő abroncsainak is.

Szakértőkkel szembeni magas kihívások
Speciáli feltételeknek megfelelő abroncs keresése közben került kapcsolatba a HOLMER a Bohnenkmp Rt-vel. A HOLMER külön feltételei voltak az abroncsokhoz:

•Extrém nagy teherbíró képesség, nagyobb, mint a piacon beszerezhető abroncsmárkáké.

•A petrem nagy keménysége és szilárdsága, hogy az abroncsokat csere nélkül lehessen használni meredek terepen is.

•Magas öntisztulás

Csak néhány hónap telt el, és az Agritechnika keretein belül az izraeli Aliance abroncsgyártóval közös megállapodás született. A Bohnenkmap, az Aliance és a HOLMER együttműködést célzott meg annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül kifejlesszék az új abrocsot. A cél: már 2007 közepén, Spanyolországan bekövekező cukorrépa betakarításnál bizonyítsanak az abroncsok.

Gyors fejlesztés rövid idő alatt
Kevesebb mint 300 nap fejlesztési idő alatt jött létre a Bohnenkamp és az Alliance-fejlesztőcsapat intenzív munkájának eredményeként Prof. Dr. Gorge Ronai vezetőfejlesztő irányítása alatt az első prototípus: az Agri Star 375,a magasteljesítményű abroncs, amely a legnehezebb körülmények között is használható. Az első fejlesztési fokok és átfogó tesztek után elindultak Spanyolorszába 2007 áprilisában az első 1050/50R 32 méretű szériák. Az ott végzett szántóföldi kísérlet minden résztvevőt meggyőzött. A szilárdság és az abroncsok teherbírása (Load Index: 180A8 = 8.000 kg 40 km/h sebességnél; 12.000 kg 10 km/h sebességnél) ebben a szegmensben felülmúlhatatlan. És a HOLMER ügyfelei egész Európában értékelik az abroncsok öntisztulását. Közben 150 abroncsot szállítottak a HOLMER részére és ez még bizosan csak nő.

www.bohnenkamp.hu