Az új Multi – tökéletes megoldás, ha sokoldalú traktor kell

A vadonatúj STEYR Multi a kategória leginnovatívabb erőgépe. Benne van minden, amire a gazdáknak szüksége van. Igazi osztrák minőség!

Egyedülálló kényelem

Az új Multi fejlesztése a gazdákkal közösen történt, a gyártás helyszíne az osztrák St. Valentin.

Ez egy igazi többfunkciós traktor, rendkívül kényelmes, kategóriájában egyedülálló. Főbb jellemzői az új, automatizált váltó, a Multicontroller kartámla, a beépített botkormány a homlokrakodóhoz, az egyszerű kezelhetőség és biztonság. A kartámla felhajtható, hogy a gépkezelő könnyen ki tudjon szállni a jobb oldalon. A Multicontrolleren vannak a powershift vezérlői, az irányváltó és a homlokrakodó vezérlői. Az első tengely felfüggesztésének új kialakítása révén a szállítás nagyon egyszerűvé válik.

Steyr ECOTRONIK – a hatékonyabb munkáért

A Steyr ECOTRONIK lényege a motor, a váltó és a vezetés tökéletes összhangja.

További fontos elemek: új automatikus váltó, megbízható motor, robusztus nyomaték, optimális fogyasztás, akár 120 lóerős teljesítmény, kivételes szivattyúteljesítmény: ez a traktor valóban sokoldalú! Az olajcserék csak 600 üzemóránként esedékesek.

A sebességváltón négy nagy áttétel és négy csoport van, a szállítási mód kapcsolása automatikus. Minden módban automatikus a sebességi fokozatok optimalizálása. Az ECOTRONIK-kal be lehet állítani a fordulatszámot is, 1 000 és 2 000 közé. A nehéz munkákhoz kifejlesztett Power-módban az automatika később vált magasabb és korábban alacsonyabb fokozatba, mint Eco-módban. Ezzel ellentétben a könnyű munkákra való Eco-üzemmód fordítva működik.

Van egy középső mód, aminél mindig az aktuális munkaművelethez választ a rendszer sebességet. Az ECOTRONIK-nak köszönhetően a Multi méltó a nevéhez: igazi sokoldalú tehetség az állattartó és vegyes gazdaságokban egyaránt.

Sokoldalú és fordulékony

A Multi szavatolja a megszakítás nélküli munkavégzést Shuttle-módban; a szántóföldön ilyenkor a sebesség állandó. Homlokrakodós munkákhoz is ideális, a botkormány kényelmes helyen, a kartámlán kapott helyet.

A 4 TLT-mód a motorgörbékhez optimalizált. Az 540 és 1 000 fordulatszám 1 800 és 1 900 motorfordulatnál érhető el. Eco-módban ugyanakkor a TLT sokkal gazdaságosabban, már 1 500 és 1 600 fordulat között maximális nyomatékkal működik. A TLT álló helyzetben az óramutatóval megegyezően és ellentétesen is működtethető.

Ami a hidraulikát illeti, a vevő választhat 80 l/perces, 5 mechanikus vezérlőegységes axiál szivattyú (CCLS) és 100 l/perces, 2 vagy 4 vezérlőegységes axiál szivattyú között. Opcionálisan kérhető elektronikus vezérlés az első emelőműhöz is (EFH); ennek nagy előnye a terhelésbiztosítás. A gépkezelő beállíthat egy adott nyomást az EFH-val vezérelt első munkagéphez, utána a nyomásérzékelő ezt képes fenntartani. Lejtős területen így állandó a munkaminőség.

További érdekesség, hogy a traktor fordulóköre mindössze 4,05 méter! A maximális megengedett össztömeg 8 tonnára nőtt, az új Multi az elsőtengely-felfüggesztés révén kényelmesebb, jobb teljesítményű. Az első tengelyhez 28 collos abroncsok is rendelhetők. A fülkéhez felfüggesztés is kérhető, a gép magassága ekkor is állandó. Minden modell rendelhető ISOBUS II-vel. Egyszerű karbantartás, sokoldalú használat: az új Multi a tökéletes választás mindenkinek, aki szeretné kis méretű traktorban kipróbálni a STEYR-minőséget.

Dióhéjban a Multiról

  • automata, 32/32 Powershuttle váltó négylépéses powershifttel;
  • elsőtengely- és fülkefelfüggesztés a maximális kényelemért;
  • ergonomikus kialakítású Multicontroller kartámla homlokrakodó-botkormánnyal;
  • ECOTRONIK – a motor, váltó és kezelés tökéletes összhangja;
  • a négysebességes TLT alapfelszerelés, minden igényt kielégít;
  • elektronikus elsőemelő-vezérlés (EFH) túlterhelés elleni biztosítással: meredek lejtőkön is biztonságos;
  • ISOBUS II a nagyobb hatékonyságért.
steyr traktor

Összes rovatunk