fbpx

Új modellel bővült a Sauerburger Grip széria

Írta: Farkas Imre - 2024 január 02.

A speciális hegyvidéki eszközhordozó erőgépek gyártására szakosodott német FXS Sauerburger Traktoren und Gerätebau GmbH a legutóbbi Agritechnicán bemutatta a Grip4 sorozat legújabb tagját, amellyel felfelé bővítette a széria kínáltát.

Grip4-140 Kohler 4 hengeres motorral

A 3,4 literes turbódízellel felszerelt 4 hengeres Kohler dízelmotor biztosítja az erőt és a teljesítményt. 142 LE 1600-as fordulatszámtól, 650 N nyomaték 1400-as fordulatszámon érhető el. A motor megfelel az EU Stage V szabványnak, és csak 205 g/kWh fogyaszt.

Sauerburger Grip4-140
A legutóbbi Agritechnicán bemutatták a Grip4 sorozat legújabb tagját, amellyel felfelé bővítette a széria kínáltát.

Új hajtáslánc a Grip4-140-hez

A terhelésmegosztásos sebességváltóval szerelt hajtásláncnak az a célja, hogy a hatékonyságot hidrosztatikus-mechanikus erőmegosztáson keresztül érje el. Ez nagyobb átviteli hatékonyságot és nagyobb vonóerőt eredményez minden sebességtartományban. Az összkerékhajtás alapfelszereltség. A motor mindig az optimális fordulatszám-tartományban működik, és körülbelül 20 százalékkal alacsonyabb így az üzemanyag-fogyasztás. A terhelésmegosztott sebességváltó karbantartási intervalluma 2000 óra.

Biztonság a lejtőn Sauerburgerrel

A Kohler motor lehetővé teszi a dugattyúk megbízható kenését akár 45 fokos lejtőn is. Nem elég, hogy a traktor csak meredek lejtőn halad: a motort is úgy kell fejleszteni, hogy a dugattyúk kenése mindenkor szituációban biztosítva legyen – áll a gyártó közleményében. Az inga felfüggesztésű első tengely kerekei és a hátsó kerekek alapkivitelben 500/55 R 20 méretű abroncsokkal van felszerelve. Igény szerint az 550/60 R 22,5 méretű abroncsok legalább 55 centiméter szélességgel szerelhetők fel.

Grip4-140 - metszet
Az új modell alvázrendszerének felépítése – fotó: https://sauerburger.de/

A 380 milliméteres hidraulikus oldalkitolású mellső függesztőmű alapfelszereltségként 2500 kilogramm emelőképességet biztosít, lengéscsillapítással. A hátsó felfüggesztés 3500 kilogrammot emel, és opcionálisan felszerelhető lengéscsillapítóval.