fbpx

CLAAS VARIO vágóasztal 1230 és 1080 bővített felszereltséggel

Írta: Szerkesztőség - 2016 augusztus 12.

Tökéletes vágás nagy munkaszélességnél is

A CLAAS a nagyobb munkaszélességű VARIO 1230-as és 1080-as vágóasztalait teljesen átalakította és mindkét modellt új felszereltséggel kínálja. Az új VARIO vágóasztalok mindenekelőtt gabonafélék és repce betakarítására vannak kialakítva és a legkülönfélébb termésszintek mellett különösen magas terület teljesítményt lehet velük elérni. Az adapterek fejlesztésénél az áteresztés növelése, a még nagyobb rugalmasság és a gépkezelő nagyobb kényelme volt előtérbe helyezve.

 

A behúzócsiga és kaszasín hajtása

 

Változtatható asztalhosszúság, akár 700 mm

Ahogy a kisebb VARIO vágóasztaloknál, úgy a 1230-as és 1080-as modelleknél is fokozatmentesen állítható az asztalhosszúság. Az állítható asztalhelyzet -100 mm-től +600 mm-ig terjed. A kezelő az asztalhosszúságot a menetkaron kényelmesen tudja változtatni, és bármikor a rövid vagy hosszú szárú gabonához, vagy más növényekhez, mint pl. a repcéhez hozzá tudja igazítani. Az erősen fekvő állománynál a helyes asztalhosszúság által folyamatos terményáram érhető el.

 

Osztott behúzócsiga és motolla

 

Osztott behordócsiga és motolla

A nagy munkaszélesség miatt mindkét VARIO modell, a 12,30 m-es és a 10,80m –es modellnek is a behordócsigája és a motollája is osztott, és középen csapágyazott. Ez nyugodt és mindenek előtt stabil futást garantál, nehéz munkakörülmények között nedves és fekvő gabona esetében , illetve a nagy igénybevételt igénylő repce aratásánál is. Ezzel a megoldással jobban terhelhető a behordócsiga és a motolla, így egy folyamatosan magas áteresztési teljesítmény érhető el.

 

Változtatható asztalhosszúság 700 mm-es elmozdulással

 

Osztott kasza kétoldali hajtóművel

A VARIO vágóasztalok egy különleges előnye a behordócsiga és a kasza kiváló hajtástechnológiája. Mindkettő mechanikusan kardántengellyel van meghajtva. A motollához és a csigához hasonlóan a kaszasín is osztott kialakítású, és hajtása kétoldali, szinkronban működő hajtóművel van megoldva. Ez szintén nagyon nyugodt működést és stabilitást biztosít minden munkakörülmény között, amely pedig hozzájárul a VARIO modellek magas területteljesítményéhez. A vágóasztal közepén a két kaszasín átfedi egymást, ezáltal teljes munkaszélességben tiszta, pontos a vágás. A VARIO 1230 és 1080 modellek minden LEXION kombájnhoz a 2017-es betakarítási szezonra lesz elérhető.

 

Az asztalhosszúság beállítása a menetkaron