fbpx

HE-VA EUROTILLER magágykészítő gépcsalád

Írta: Szerkesztőség - 2016 augusztus 15.

A HE-VA 2010-ben mutatta be a mezőgazdasági termelőknek a magágykészítő családjának legnagyobb tagját az EuroTiller-t.

Piaci újításként a vevők nagy megelégedésére henger is felszerelhető az alapgépre, ami ebben az időben egyik hasonló terméknél sem volt rendelhető. Jelentős lépés volt-3 évvel ezelőtt, hogy a gép több ponton a magyarországi mostohább körülményekhez is adaptálódott a vevők visszajelzései alapján. A fejlesztést követően a HE-VA a többi termékéhez hasonlóan 2-év teljeskörű garanciát biztosít.

A gép vázszerkezete széles használhatóságot biztosít a különböző opciós felszerelések és kiegészítők számára, így garantálva, hogy minden termelő kialakíthassa a számára megfelelő felszereltséget. Akkor lássuk is a gép művelőelemeit és kiegészítőinek választékát:

Alapgép: minden munkaszélességben – legyen 6 vagy akár 10 méter –-megegyezik a-rugós kapák 7 sorban történő elhelyezése, amely biztosítja, hogy a nagy szártömeggel rendelkező talajok esetén se fordulhasson elő a munkagép eltömődése. A kapák – amelyek 10,5 cm-es lúdtalp orrbetéttel is felszerelhetők – egyforma távolsága biztosítja a teljes munkaszélességben végzett egyöntetű munkát, hiszen a támasztókerekek által kissé megnyomott talajt is legalább három sornyi kapa műveli át.

A munkamélység beállítása a támkerekek hidraulikus mozgatásával történik, amely egység egy elektromos rendszer segítségével mindig az előre megválasztott mélységbe engedi le a kapákat. Ennek a fülkében történő kikapcsolásával szabadon választhatjuk meg a munkamélységet (például megváltozott domborzati viszonyoknak vagy a talaj-nedvességi állapotának megfelelően). A kapák egyenletes munkamélységben történő vezetéséről és a gép közúton történő biztonságos vontatásáról a 4 pár booggie futóműves, 300 mm széles támkerék gondoskodik.

Közúti közlekedéshez a felcsukott szárnyak kerekei behúzhatóak, így szolgálva a még biztonságosabb haladást a 3 vagy 4 m-es szállítási szélességnél is. A hosszú vonórúd kényelmes vonulást és könnyebb fordulást biztosít az ikerkerekes erőgépek számára.

A biztonságos közlekedéshez a-közúti világítás szintén a gép alapfelszereltsége.

Az erőgéphez történő kapcsolás vonószemmel- (alapkivitel), lengő vonórúddal vagy pedig K80-as vonófejjel lehetséges.

A gép 7,00 m-es munkaszélességű, mellső simítóval és kombinált hátsó elmunkálóval szerelt változata megtekinthető lesz az AgrárGépShow 2016 kiállítás A-pavilonjának 307/b standján, az SZ-AGRO 2007. Kft. bemutatásában.

Jöjjön el, és tekintse meg egyéb HE-VA, CARRE, TULIP és PEECON gépeinket is!

Szajkó N.