fbpx

CLAAS bemutatja a DISCO 1100 TREND szériát 10,70 m-es munkaszélességgel

Írta: Szerkesztőség - 2016 július 26.

Az intenzív zöldterület használatánál igen fontos szerepe van az ütőképességnek. A kedvezőtlen időjárás nagyban befolyásolja a szilázs minőségét a silózás előtt. A DISCO 1100 TREND-del a CLAAS bemutatja az új kaszáját, amely az egyszerű kezelés és a nagy, 10,70 méteres munkaszélessége mellett kiváló ütőkártya lehet a gazdák részére.

Az új kasza, az előző évi DISCO 1100 C BUSINESS alapjain nyugszik, melynél munkaszélességük megegyezik. Az új széria nem rendelkezik szársértővel, valamint egy egyszerűen kezelhető kezelőszervet kapott. Így ez a típus ideális azoknak, akik csak saját maguknak állítják elő a terményt.

Hosszú életű technika

A DISCO 1100 TREND kasza, ötvözi a nagy területteljesítményt az egyszerű kezelhetőséggel. Minden mechanikusan működik a gépnél, a kezelőszervet leszámítva, melyről a nyitási, csukási folyamatot, valamint a munkaeszköz fel- és leemelését kezeli elektronikusan. Ezen tulajdonságok lehetővé tették, hogy már egy 160 LE-s teljesítményű erőgéppel kezelni tudjuk a munkaeszközt. Az eszközön megtalálható a MAX CUT kaszasínrendszer, valamint az ACTIVE FLOAT tehermentesítés. Az ACTIVE FLOAT rendszeren keresztül a kezelő a fülkéből bármikor meg tudja határozni a talajnyomás mértékét a két kaszagerendelyen munka közben, így reagálva a változó talajfelszínekre. Mint minden DISCO pillangó kaszánál, ennél is járnak alapból a vágásmagasító talpak. A kedvező fogaskerék áttétnek köszönhetően nyugodtan dolgozhatunk 850 Fordulat/Perc-es TLT-vel és mindemellett üzemanyagot is megtakarítunk.

Védelem ütközés esetében

A hosszú élettartamot a DISCO 1100 TREND-nél különböző biztonsági eszközökkel próbálják megóvni. Ilyen például a SAFETY LINK, mely egy ütközés során automatikusan leállítja a kaszák hajtását. Emellett egy hidraulikus rendszer gondoskodik a kasza épségéről, melyet Non-Stop ütközésbiztosítónak hívnak, ez ütközés során kioldja a hengereket egy bizonyos nyomásnál és lehetőséget biztosít a kasza hátrafelé, felfelé való elmozdulására, majd visszaállásnál újra ráteszi a megfelelő nyomást.

Kényelmes szállítás az úton

A nagy munkaszélesség ellenére közúton sem jelent gondot a szállítás. A teleszkópkarok segítségével egyszerűn az erőgép mögé csukja magát az eszköz vertikálisan. A védőponyvák automatikusan felcsukódnak. Így nem túl hosszú és nem is széles, mivel nem éri el a 4 méteres magasságot, valamint a 3 méteres szélességet, és a tárolását ebben a pozícióban is megejthetik a tulajdonosok.
A másik kényelmi eszköz még az erőgépekre történő fel- és levétel esetén a KENNFIX hidraulikus csatlakozók, amelyek jelölése és markolata segíti az egyszerűbb, könnyebb csatlakozást, valamint ezek tisztán tartása végett egy mágneses tartó is fel van szerelve a kaszára.
Opcióként a kaszához még lehet rendelni 4 db LED-es munkalámpát is.

Az új 50-es szériás kaszák

A DISCO 3150 TC FLAPGROUPER-rel a CLAAS egy új típust vezetett be a vontatott kaszák családjába. Megkapta a legújabb dizájnt és a MAX CUT kaszasín rendszert, valamint kettő, hidraulikusan vezérelhető extra hosszú rendterelő lemezt, melyekkel így két rendet tudunk egy vágási szélességre terelni, tehát 3 méteren belül dupla rendképzéssel tudunk dolgozni. Ezt egy megnövelt rendfelszedővel rendelkező silózóval könnyen képesek vagyunk betakarítani. Ezt az eljárást leginkább Franciaországban alkalmazták eddig.

Az 50-es szériás hátsó függesztésű kaszák esetében is két új opciót kínál a CLAAS. Ahogy a CONTOUR szériánál, ezeknél is elérhető most már a stabil parkoló keret. Ilyenkor szállítási helyzetben tudjuk tárolni a kaszánkat. Újdonság még az új vágás magasság határoló eszköz, ami csak a szársértő nélküli típusokhoz lesz majd elérhető. A kiemelés mértékét egy hidraulikus szelep automatikusan korlátozza, egy a kezelő által megadott értékre.

 
CÍMKÉK axiálClaas