fbpx

A CASE IH strandgondozási projektje Afrikában

Írta: Fodor Mihály - 2023 november 02.

A Case IH és a Case Construction Equipment az anyavállalattal, a CNH Industrial céggel együtt bekapcsolódott a Beach Care Projectbe, egy környezetbarát, tengerparti tisztítási kezdeményezésbe, amely nemrégiben a nyugat-afrikai Elefántcsontpartra költözött. A projekt, amelynek eredményeképpen Európa-szerte megtisztítják és ökológiai szempontból karbantartják a strandokat, az oktatásra és a tudatosságra helyezi a hangsúlyt. Az akadémiai és tudományos intézményekkel való kezdeti együttműködést követően a projektet azóta Európa-szerte iskolákban hajtották végre, és a környezet védelméről szóló oktatási csomagok és tanórák több mint tizenötezer gyermekhez jutottak el.

Case IH

A strandgondozási projekt Elefántcsontparton

Becslések szerint Elefántcsontparton naponta 280 tonna műanyaghulladék keletkezik, amelynek csupán 10 százalékát hasznosítják újra, a többit a helyi hulladéklerakókba temetik vagy a környezetbe juttatják. A CNH Industrial és a Case IH és Case Construction márkák hároméves kezdeményezése, a Beach Care Project ennek a problémának a megoldására irányul, és Elefántcsontparton a Jah Live civil szervezettel és a Case IH és Case Construction helyi forgalmazójával, a Kanu Equipment Cote d’Ivoire-ral való együttműködést jelenti. Családok és általános iskolás gyerekek nemrégiben részt vettek olyan tengerparti tevékenységekben, amelyek célja, hogy felhívják a figyelmet a hulladékok terjedése elleni küzdelem szükségességére, különös tekintettel a műanyagra.

Case IH

A CNH Industrial és a Case IH és a Case Construction márkák támogatása

A Case IH és a Case Construction számos gépet szállított az elefántcsontparti strandok műanyaghulladékának összegyűjtésére és elszállítására. Eddig 400 helyi önkéntes és 200 gyermek segítségével az Abidjan tartományban található Assouinde, Assinie Mafia és Grand Bassam strandokon végeztek tisztítási műveleteket, amelyek során több mint 20 tonna műanyagot gyűjtöttek össze és ártalmatlanítottak. A márkák a helyi közösségek támogatásával és a környezettudatosság növelésével fejlesztik a projektet, a megtisztított strandokat visszaadják a polgároknak, és segítenek az összegyűjtött hulladék újrahasznosításában, így a Beach Care projekt a körforgásos gazdaság modelljévé válik.

„A Case IH számos fenntarthatósági kezdeményezést támogat, amelyek célja a környezet gondozása és védelme iránti érdeklődés felkeltése” – mondta Valerio Domenici, a Case IH afrikai és közel-keleti marketingvezetője.

„A Beach Care Project a legújabb, amelynek keretében gépeink és partnereink strandokat tisztítanak, tudományos kutatásokat végeznek, oktatást nyújtanak és felelős értékeket hirdetnek a fiatalabb generációk körében, miközben bemutatják mezőgazdasági és építőipari gépeink sokoldalúságát.”

„A Beach Care Project a CNH Industrial többéves kezdeményezése, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a strandok ökoszisztémájának környezettudatos kezelésére” – mondta Daniela Ropolo, a CNH Industrial fenntartható fejlődési kezdeményezésekért felelős vezetője, aki az egyhetes akcióban segédkezett.

„A projekt a helyszíni kutatást, az oktatást és a tisztítási tevékenységeket ötvözi. Ezzel a fontos nemzetközi projekttel generációkon átívelően támogatjuk a környezet védelmét. Hatása minden egyes országgal, ahová ellátogatunk, egyre nagyobb. Helyi szervezetekkel, helyi nem kormányzati szervezetekkel, diákokkal és önkéntesekkel dolgozunk együtt. A korábbi hasonló események során Európa-szerte hatalmas mennyiségű műanyagot és hulladékot gyűjtöttünk össze, és több mint 10 000 diákot képeztünk ki környezetvédelmi szempontból. További támogatást kaptunk számos hírességtől, akik aktív támogatói a fenntarthatósági ügyeknek és az oktatásnak, és a médiában, a televízióban és a közösségi médiában hatalmas számú rajongó és követő előtt népszerűsítik a környezetvédelmi kérdéseket. A Beach Care Project olyan információkat hoz létre és terjeszt, amelyek támogatják a strandok védelmének fontosságát, amelyek nagy környezeti jelentőséggel bírnak, és jelentős hatást gyakorolnak a turizmusra és a gazdaságra”.