fbpx

340 LE: a CASE IH bővíti az Optum termékcsaládot

Írta: GÉPmax-2023/IV. lapszám cikke - 2023 augusztus 31.

Az univerzális nagy teljesítményű traktorok növekvő piacát kiszolgálva a Case IH új, 340 lóerős zászlóshajómodellt dobott piacra az Optum termékcsaládban, amely maximalizálja a díjnyertes Optum koncepciót, azaz a nagy teljesítményű, kompakt tömegű és igény szerint ballasztos kialakítást. A többszörös fejlesztések ellenére az Optum 340 CVXDrive AFS Connect™ nem nehezebb, mint a meglévő 300-as és 270-es modellek, de nagyobb teljesítményt, termelékenységet és bármilyen feladat megoldására való képességet biztosít.

Az Optum 340 CVXDrive a Case IH St. Valentin-i gyárában, szigorú minőségi előírásoknak megfelelően készül, és ideális a vontatáshoz és más feladatokhoz, a talajműveléstől és a vetéstől, a kaszálásig és a szállításig. Magas szintű kényelmet és teljesítményt nyújt, mostantól a piac egyik legcsendesebb fülkéjével és Case IH-nál elérhető fejlett technológiák sorával rendelkezik, beleértve a 3 éves AFS Connect fejlett telematikai rendszert.

CASE
Az Optum 340 CVXDrive a Case IH St. Valentin-i gyárában,
szigorú minőségi előírásoknak megfelelően készül

TÖKÉLETES TELJESÍTMÉNY-TÖMEG ARÁNY

Dr. Solveiga Kalinauskaite termékmarketing menedzser szerint: „Az Optum 340 CVXDrive, az új csúcsmodellünk ebben a szegmensben tökéletesen megfelel a nagy mezőgazdasági bérvállalkozók igényeinek, akiknek olyan traktorra van szükségük, amely nagy teljesítmény-tömeg aránnyal rendelkezik, és így sokoldalúan alkalmazható a legkülönbözőbb feladatok elvégzéséhez.”

Az Optum 340 CVXDrive dobogó szíve, a hathengeres, 6,7 literes, Stage V FPT motorja erőt és nyomatékot biztosít az igényes szántóföldi és szállítási feladatokhoz. A károsanyag-kibocsátást csökkentő, rendkívül hatékony és jól bevált Hi-eSCR2 technológiát tartalmazza, és automatikus termelékenység-menedzsmentet (APM) is tartalmaz, amely a CVXDrive áttételét és a motor fordulatszámát a teljesítményigénynek megfelelően optimalizálja.

A nagyobb teljesítmény, termelékenység és hatékonyság érdekében a megbízhatóság és a tartósság fenntartása mellett, a Case IH az Optum 340 CVXDrive-ot egy továbbfejlesztett CVXDrive sebességváltóval szerelte fel, amely a hidrosztatikus egység és a vezérlőszoftver, a hajtáslánc alkatrészei, a hátsó differenciálmű és a hátsó mellékhajtás fejlesztését tartalmazza. A mindennapi műveletek sokoldalúságának és kompatibilitásának növelése érdekében a szabványos ISOBUS Class 3 a TIM (Tractor Implement Management), a legújabb traktor-munkagép kommunikációs protokollra fejleszthető, így a tanúsított munkagépek automatikusan vezérelhetnek bizonyos traktorfunkciókat.

27 LÓERŐVEL, AZAZ 9%-KAL NAGYOBB TELJESÍTMÉNY

Az Optum 340 CVXDrive a meglévő 300-as és 270-es modellekhez hasonlóan nagy, 630 literes üzemanyagtartállyal rendelkezik, amely hosszabb önálló üzemórákat tesz lehetővé a szántóföldön, akárcsak a kategóriájában legjobb, 750 órás motorolaj-csereperiódus. Az új modell 27 lóerővel, azaz 9%-kal nagyobb teljesítményt nyújt, mint az Optum 300 CVXDrive, míg a csúcsnyomaték 1.398 Nm 1400 fordulat/perc fordulatszámon, szemben a kisebb modell 1282 Nm-ével ugyanezen fordulatszámon.

A nagy teljesítményű, hátsó hárompontfüggesztés, amely 11 058 kg-ot képes megemelni, a 6016 kg maximális teherbírású fronthidraulika, valamint a kétfokozatú első és négyfokozatú hátsó TLT tovább növeli a traktor sokoldalúságát (elöl 2 pár, hátul 5 pár kihelyezett hidraulikacsatlakozó kapott helyet). Az Optum 340 CVXDrive tehát nagyobb teljesítményt nyújt, miközben a megbízhatóság és a tartósság is megmarad.

CASE fülke
Az új, tágas fülke rendkívül csendes, mindössze 66dB(A) a zajszintje

A LEGJOBB FÜLKE MINDEN TEKINTETBEN

Az új, tágas fülke a kategória kimagasló komfortját nyújtja, és rendkívül csendes, mindössze 66dB (A) a zajszintje. A kezelők értékelni fogják a kiváló körkörös kilátást, a prémium minőségű kárpitozást, az autóipari színvonalú illeszkedést és kivitelezést, valamint a magas szintű felszereltséget, amely magában foglalja a kulcs nélküli működtetéshez szükséges kulcstartót is.

A fülke fejlett kialakításához tartozik az újratervezett ergonomikus Multicontroller kartámasz, amely a leggyakrabban használt funkciók 95%-át a vezető ujjhegyeihez helyezi, amelyek közül sok az érintőképernyőn vagy az új, integrált, elforgatható és nyomógombos kódtárcsán keresztül is kezelhető. A végső kezelési és vezetési kényelem érdekében opcionálisan új, félig aktív fülkefelfüggesztés választható. Az új AFS Pro 1200 érintőképernyős monitor Bluetooth® funkcióval áttekinthető és könnyen kezelhető, és a traktor összes funkciójáról áttekintést nyújt. Segít a kezelőnek optimalizálni a motor, a sebességváltó, a hidraulika és a mellékhajtás teljesítményét, miközben a munkagépek működését is kezeli. Az új AFS Vision Pro operációs rendszer lehetővé teszi a precíziós gazdálkodási funkciók, a traktorrendszerek és a csatlakozási lehetőségek összehangolását a kívánt üzemeltetési preferenciákkal.

SAFEGUARD CONNECT CSOMAGGAL

Az Optum 340 CVXDrive a legjobb Case IH hozzáadott értékű szolgáltatásokat tartalmazó Safeguard Connect csomaggal rendelkezik, amely hosszú távú védelmet nyújt és maximalizálja a termelékenységet, hogy megfeleljen a modern, innovatív mezőgazdasági és bérvállalkozói vállalkozások követelményeinek.

Ez magában foglalja a meghosszabbított, akár hároméves Safeguard garanciát és az ötéves előfizetést az egyedülálló AFS Connect Advanced telematikai portálra, amely lehetővé teszi a gazdaság, a flotta és az adatok távoli felügyeletét és kezelését. Hároméves előfizetés a Case IH MaxService szolgáltatásra, amely a főszezonban a kereskedői hálózattal együttműködve éjjel-nappal működik a gépek üzemidejének maximalizálása érdekében, valamint a szezon előtti ellenőrzések, a proaktív támogatás és a Case IH gépek maximális teljesítményének elérése érdekében tartott képzések.

Az Optum 340 CVXDrive a nyár és az ősz folyamán Európa különböző kiállításain lesz látható.

Fodor Mihály